Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

DOMÁCÍ OVOCNÝ ČAJ

0.0
DOMÁCÍ OVOCNÝ ČAJ

Potřebné ingredience

2 litry ovoce, několik hřebíčků, lžičku mleté skořice, 1dcl rumu, vanilka, ¾ až 1kg cukru,

Postup přípravy

Připravte si směs ovoce. Můžete využít ovoce ze zahrádky i kupované. Druhy vybírejte podle chuti - můžete připravit různé směsi - lesní směs, citrusové plody, hrušku s jablky, atd. Ovoce pečlivě omyjte a zbavte pecek a jádřinců. Nakrájejte na malé kousky.

Směs rovnoměrně rozprostřete do hlubokého pekáče, přidejte několik hřebíčků, skořici a asi rum. Pro vůni můžete přidat vanilku. Podle sladkosti ovoce přidejte ¾ až 1kg cukru. Promíchejte. Směs nenavršujte do výšky, protože při tepelné úpravě by mohla vytéct.

Troubu předehřejte na 200° C a směs pečte na prostředním roštu 30 minut. POZOR: po upečení je směs řídká, ovoce pustí šťávu. S plechem pracujte opatrně, aby vám směs nevyšplouchla.

Připravte si několik menších skleniček, které důkladně omyjte horkou vodou. Hotovou směs do nich ještě teplou nalijte naběračkou. Pro větší trvanlivost je lepší směs ještě cca 10 minut zavařit. Pokud víte, že čaj během krátké doby spotřebujete, stačí sklenice otočit dnem vzhůru a nechat víčko teplem zatáhnout.

Na přípravu jednoho šálku čaje použijte cca 3 kávové lžičky směsi, kterou zalijte horkou vodou. Již neslaďte! Směs můžete použít také na přípravu studené šťávy nebo jako sirup na palačinky nebo lívance.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Fally 21. 12. 2011, 13:34
Dobry den Barboro, zajimalo by me, kde jste k tomu receptu prisla a kde jste sehnala tu fotku. Ja jen, ze je to kopie meho clanku vcetne fotografie :-) Vera Tomickova (stahla jste to z tiscali.cz, ze?) (Y)
BarboraSimankova 28. 4. 2013, 11:23
@Fally Dobrý den Věrko Váš komentář jsem objevila až nyní, tak se omlouvám, úplně to nesleduju recept mi poslala sestra, takže je možné, že ho stáhla na tiscali dávám si sem recepty, které nám moc chutnají, takže pokud je Váš moc děkuju je vážně báječný :-) mějte se krásně Bára
renda409 28. 1. 2010, 13:43
(Y) (Y)..diiky za recept chutna to vazne skvele. :-p :-p

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie