Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Králičí maso

Přidat recept
KRÁLIČÍ MASO
Králík na dvakrát

Králík na dvakrát

Potřebné ingredience

Králík,sůl,ml.pepř,slad.paprika,mouka,strouhanka,vejce na obalení,trochu tuku (sádla),osminka másla,ster.červenná paprika malá,ster.žampiony malá sklenička

Postup přípravy

Maso z králíka vykostíme,trochu naklepeme,osolíme,opepříme,posypeme sladkou paprikou,necháme 2 h odležet,pak obalíme jako řízek a na oleji zprudka opečeme,pozor na připálení.Potom…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na bílém víně, špenátové noky

Králík na bílém víně, špenátové noky

Potřebné ingredience

3 - 4 porce králíka, 70g špeku, 2 stroužky česneku, 1 - 2 lžíce másla, čerstvý rozmarýn, sůl, pepř, šťáva z 1/2 malého citrónu, 200ml bílého vína, 100 - 200ml drůbežího vývaru. NOKY: mražený špenát (protlak nebo sekaný), 2vejce, 1 stroužek česneku (nebo sušený), sůl, polohrubá mouka (asi 18 - 20 lžic)

Postup přípravy

Osolené maso potřeme směsí česneku, rozpuštěného másla, nadrobno nakrájeného rozmarýnu, soli, pepře a citrónové šťávy. Necháme chvíli odležet. Posypeme kostičkami špeku, zalijeme…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík pečený ve smetaně s bramborama

Králík pečený ve smetaně s bramborama

Potřebné ingredience

rozporcovaný králík +++ 0,5 litru smetany ++++ 1,5 kg brambor ++++ sůl +++ může být grilovací koření, česnek, pepř, cibule..

Postup přípravy

brambory očistíme a nakrájíme na kolečka. králíka omyjeme, osolíme, případně okořeníme.
položíme do pekáče, na něj nakrájené brambory, osolíme, zalijeme smetanou. pečeme…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík v pórkovém kastrolu

Králík v pórkovém kastrolu

Potřebné ingredience

1 rpzporcovaný králík * 3 lžíe mouky * olej * 1 velká cibule nadrobno * 200 ml bílého vína * sůl a pepř * bobkový list * tymián * 400 ml drůbežího vývaru (i z kostky, např. Natur) * řapík celeru * 4 mrkve pokrájené na špalíky * 2 pórky (bílá část) na špalíky * zelená petrželka

Postup přípravy

další recept vhodný i na mraženého králíka. Z kuchařky amerických receptů.
porce králíka obalit v mouce a opéct v pánvi. maso dát stranou a ve výpeku opéct cibuli, přilít víno,…

Zobrazit více...

Kategorie