Vepřové ragú v houbové omáčce s koprem
Potřebné ingredience
pro 4 porce asi 500 g vepřového masa (libové-plec, krkovice), olej nebo sádlo, 1 cibule, 2 lžíce hl. mouky, sušené nebo čerstvé houby (množství dle oblíbenosti), 1 kelímek smetany (12%), kopr, ocet, sůl a cukr
Postup přípravy
Maso nakrájíme na stejně velké kousky. Drobně nakrájenou cibuli usmažíme na tuku do zlatova v tlakovém hrnci, pak přidáme maso a opečeme za stálého míchání. Osolíme, podlijeme asi…
Svíčková třetí generace
Potřebné ingredience
kořenová zelenina(mrkev, celer, petržel), cibule, slanina, smetana, nové koření, bobkový list, pepř, sůl, směs pod svíčkovou (kupovaná), maso (hovězí, krůtí, vepřové, mleté - dle libosti a chutě), houskový knedlík
Postup přípravy
Když chystám svíčkovou na neděli, tak si tak ve středu naložím maso na svíčkovou-kupovanou směs pod svíčkovou dám do pekáče (aspoň nemusím dělát lák) přidám kus čerstvého celeru,…