Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Svíčková třetí generace

0.0
Svíčková třetí generace

Potřebné ingredience

kořenová zelenina(mrkev, celer, petržel), cibule, slanina, smetana, nové koření, bobkový list, pepř, sůl, směs pod svíčkovou (kupovaná), maso (hovězí, krůtí, vepřové, mleté - dle libosti a chutě), houskový knedlík

Postup přípravy

Když chystám svíčkovou na neděli, tak si tak ve středu naložím maso na svíčkovou-kupovanou směs pod svíčkovou dám do pekáče (aspoň nemusím dělát lák) přidám kus čerstvého celeru, petržele a alespoň 4-6 ks mrkve. Pak přidám koření. Podle potřeby ještě přidám vodu. Do tohoto nálevu přidám maso, já upřednostňuji krůtí prsa, která prošpikuji slaninou a naložím je společně se zeleninkou a každý den obracím, aby se proležela ze všech stran. No a v neděli ráno, nejméně v 8 hod. dám pekáče do trouby a hodně dlouho dusím v troubě. Asi tak půl hodiny před dokončením vyndám maso a koření v celku (nové koření a bobkový list) a zbytek rozmixuji ponorným mixerem. Přeliji vše do hrnce a dám již na plotnu. Přidám smetanu a dle chuti buď dosolím, dosladím, nebo přikyselím a ještě povařím. Většinou když použiji hotovou směs, už nemusím dochucovat. Tím, že jsem rozmixovala všechnu zeleninu už nemusím zahušťovat moukou. Omáčka má perfektní hustotu a úžasnou chuť. Přidám na plátky nakrájené maso. Na talíři ozdobím brusinkami. Podávám s houskovým knedlíkem.Přeji všem dobrou chuť.

A proč svíčková třetí generace? Moje babička ji uměla ze všech nejlíp, moje mamka taky úžasnou a já jí prý dělám jako moje mamka. Což je pro mne čest.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie