(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Vepřové ragú v houbové omáčce s koprem

Potřebné ingredience
pro 4 porce asi 500 g vepřového masa (libové-plec, krkovice), olej nebo sádlo, 1 cibule, 2 lžíce hl. mouky, sušené nebo čerstvé houby (množství dle oblíbenosti), 1 kelímek smetany (12%), kopr, ocet, sůl a cukr
Postup přípravy
Maso nakrájíme na stejně velké kousky. Drobně nakrájenou cibuli usmažíme na tuku do zlatova v tlakovém hrnci, pak přidáme maso a opečeme za stálého míchání. Osolíme, podlijeme asi 2 dcl vody a dusíme cca 15-20 minut. Hrnec pak otevřeme, do šťávy přidám houby na plátky, smetanu rozkvedlanou s moukou a za častého zamíchání dusíme (bez poklice) až maso změkne. Omáčku dochutíme koprem, octem a dle chuti a zvyku i špetkou cukru. Vynikající je omáčka s houskovým knedlíkem. Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

PETANEK14
(upraveno)
30. 9. 2011, 16:53
Vyzkoušela jsem a je to moooc dobré




nahlásit