Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Vepřové ragú v houbové omáčce s koprem

0.0
Vepřové ragú v houbové omáčce s koprem

Potřebné ingredience

pro 4 porce asi 500 g vepřového masa (libové-plec, krkovice), olej nebo sádlo, 1 cibule, 2 lžíce hl. mouky, sušené nebo čerstvé houby (množství dle oblíbenosti), 1 kelímek smetany (12%), kopr, ocet, sůl a cukr

Postup přípravy

Maso nakrájíme na stejně velké kousky. Drobně nakrájenou cibuli usmažíme na tuku do zlatova v tlakovém hrnci, pak přidáme maso a opečeme za stálého míchání. Osolíme, podlijeme asi 2 dcl vody a dusíme cca 15-20 minut. Hrnec pak otevřeme, do šťávy přidám houby na plátky, smetanu rozkvedlanou s moukou a za častého zamíchání dusíme (bez poklice) až maso změkne. Omáčku dochutíme koprem, octem a dle chuti a zvyku i špetkou cukru. Vynikající je omáčka s houskovým knedlíkem. Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

PETANEK14 30. 9. 2011, 16:53
Vyzkoušela jsem a je to moooc dobré (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie