Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Rozstřelený ptáček

Rozstřelený ptáček

Potřebné ingredience

500g hovězího masa, 2 - 3 párky, 4 okurky, 2 vejce natvrdo, 2 masoxy, sůl, pepř, 3 lžičky hořčice, kousek špeku, 1 lžíce másla, 1 lžíce sádla, hladká mouka

Postup přípravy

Kostky masa osmahneme na tuku, přidáme hořčici a masoxy. Podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Poté přidáme nakrájené okurky, vejce a párky, dochutíme a necháme chvíli provařit.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kulajda

Kulajda

Potřebné ingredience

3 brambory, 250g hub (i žampionů), 3 hrnky mléka, 2 hrnky vody, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 smetana, hrst kopru, ocet, sůl, 2 - 3 lžíce hladké mouky, vajíčka natvrdo jako příloha

Postup přípravy

Kostičky brambor, houby na plátky a koření dáme vařit do 2 hrnků mléka a 1 hrnku vody. Až jsou brambory poloměkké přidáme mouku rozkvedlanou ve zbytku mléka a smetaně. Za…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Nezahušťovaná svíčková

Nezahušťovaná svíčková

Potřebné ingredience

hovězí zadní nebo zvěřina, 3 - 4 mrkve, 2 petržele, 1 malý celer, 8 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, sůl, špek (150g), asi 100g másla, citrónová šťáva, ocet, sůl, cukr, 1 smetana

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na malé kousky, část špeku nakrájíme na hranolky a dáme je do mrazáku na prošpikování masa, zbytek nakrájíme na drobné kousky a dáme do hrnce spolu s máslem,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Dýňová omáčka

Dýňová omáčka

Potřebné ingredience

350g dýně hokaido, 2 - 3 mrkve, 3 lžíce oleje, 2 lžičky papriky, 1 stroužek česneku, sůl, asi 100ml 12% smetany (ev. zakysaná smetana), kuřecí maso (křídla, stehna,...)

Postup přípravy

Na oleji orestujeme osolené maso, přidáme papriku, česnek, přidáme kousky dýně i mrkve a zalijeme vodou (aby ingredience nebyly úplně potopené). Podle chuti osolíme a vaříme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vepřová játra na majoránce

Vepřová játra na majoránce

Potřebné ingredience

asi 1/2 kg vepřových jater, 1 bojón dle chuti, 1 lžíce majoránky, kousek špeku, slunečnicový olej, sůl, trocha sušeného česneku, polohrubá mouka s vodou na zahuštění

Postup přípravy

Játra očistíme a nakrájíme na kousky, orstujeme je na špeku s olejem. Zalijeme vodou, přidáme bujón, majoránku a česnek. Necháme vařit asi 20 min., zahustíme moukou rozmíchanou ve…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hrášek na smetaně (recept z MMB)

Hrášek na smetaně (recept z MMB)

Potřebné ingredience

1 vetší plechovka hrášku, 1 smetana, vegeta, hladká mouka, 2 nožičky párku, houskový knedlík

Postup přípravy

Hrášek i s nálevem nalijeme do hrnce, přidáme vegetu a na kolečka nakrájené párky a necháme prohřát. Přilijeme smetanu, chvíli vaříme a zahustíme hladkou mouku rozmíchanou ve…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Sladká rajská

Sladká rajská

Potřebné ingredience

2-3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 velký rajský protlak, sůl, 7 lžic kečupu, 1-2 lžičky koření do perníku, 1-2 lžičky koření na jablkový závin, 1 lžička skořice, 1 vanilkový cukr, 8 hřebíčků, citrónová kůra, 1 lžíce medu, 2 lžíce cukru, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička octa

Postup přípravy

Z mouky a másla připravímě jíšku, zalejeme asi 1 litrem studené vody, přidáme všechno koření, VC, protlak, kečup a med. Za občasného míchání vaříme. Na pánvičce (nebo v menším…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka s kuličkami

Rajská omáčka s kuličkami

Potřebné ingredience

400g mletého krůtího masa, 200g vepřového mletého masa, 1 lžička bazalky, 1 lžička oregana, sůl, špetka sušeného česneku. 1 plechovka krájených rajčat, 200g protlaku, 1 bokový list, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 celá skořice, malá lžička tymiánu, sůl, lžička másla, cukr, 500-700ml vývaru, ev. citrónová šťáva

Postup přípravy

Maso ochutíme solí, česnekem, oreganem a bazalkou. Uděláme malé kuličky. V hrnci smícháme rajčata, protlak, koření a vývar. Přivedeme k varu a vložíme kuličky. vaříme 45-60min.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Žampiony na smetaně

Žampiony na smetaně

Potřebné ingredience

400-500g žampionů, drcený kmín, majoránka, sůl, pepř, jíška (přepuštěné másla + špaldová mouka), ocet, třtinový cukr, přepuštěné máslo, šlehačka

Postup přípravy

6ampiony nakrájíme na kousky, orestujeme na másle s kmínem. Přidáme koření, sůl zalijeme šlehačkou. Dle potřeby zahustíme jíškou a na konci ochutíme octem a cukrem.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Potřebné ingredience

1kg hovězího masa (loupaná plec), 2 střední mrkve, 1 větší petržel, 1/2 středního celeru, 1 menší jablko, 200ml červeného vína, 2-3 lžíce cukru, 4 lžíce octu, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, 500ml vývaru, 50g slaniny, 2 lžíce přepuštěného másla, 1 šlehačka, citrónová šťáva, 1 lžíce brusinek

Postup přípravy

Maso prošpikujeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem. Na zbytku slaniny a másle maso orestujeme a dáme stranou. Na výpeku orestujeme na kousky zeleninu s kořením a kousky…

Zobrazit více...

Kategorie