(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Nezahušťovaná svíčková

Potřebné ingredience
hovězí zadní nebo zvěřina, 3 - 4 mrkve, 2 petržele, 1 malý celer, 8 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, sůl, špek (150g), asi 100g másla, citrónová šťáva, ocet, sůl, cukr, 1 smetana
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na malé kousky, část špeku nakrájíme na hranolky a dáme je do mrazáku na prošpikování masa, zbytek nakrájíme na drobné kousky a dáme do hrnce spolu s máslem, zeleninou a kořením, přidáme 1 lžíci citrónu. Restujeme do zlatova, poté přidáme 1 lžíci cukru, necháme rozpustit a přidáme lžíci octu. Zeleninu shrneme na kraj a necháme zatáhnout prošpikované maso ze všech stran. Odstavíme, necháme vychladnout a dáme do lednice do druhého dne. Další den přidáme 2 hrnky vody a pečeme přiklopené na 180 - 200 ˘C asi 2 hodiny, podle druhu masa. Poté maso a koření vyndáme, zeleninu rozmixujeme, podle potřeby zředíme vývarem, ev. vodou. Přidáme smetanu a dochutíme solí, cukrem a citrónem. Podáváme s houskovým knedlíkem http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=104545&user=69838

...

prošpikované maso

...

takto nechat do druhého dne

po vyndání z trouby

hotovo

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
šimonek20
(upraveno)
27. 1. 2017, 12:18
Vynikající





nahlásit
ruzenka12
(upraveno)
6. 2. 2012, 16:28
kusila jsem a je vyborna

nahlásit

lomačka
(upraveno)
22. 7. 2011, 21:16
Mňam asi budu muset taky uvařííít



nahlásit

r 1947
(upraveno)
22. 7. 2011, 17:39
Ta bude dobrá








nahlásit

STABAJZNA
(upraveno)
20. 7. 2011, 19:17
Ted jsem dovařila a byla to mnaminka
i můj vybíravý synátor snedl plný talíř
bezva receptík

















nahlásit

li.za.rd
(upraveno)
22. 7. 2011, 17:01
@STABAJZNA
Děkuji za pochvalu..

nahlásit

hvezda11
(upraveno)
15. 5. 2011, 7:55






nahlásit