KOŠÍČKY ** OPLATKY ** TRUBIČKY ** když zbudou bílky a…
Potřebné ingredience
3 bílky, 120g pískového cukru, 50g hladké mouky, 60g másla.
Postup přípravy
V misce rozšleháme bílky (rozšlehat - vidličkou, metličkou - né na sníh, jen mírně napěnit), opatrně vmícháme cukr a mouku, nakonec i rozpuštěné máslo. Vymícháme metličkou…
Náplň do pravých francouzských pralinek
Potřebné ingredience
300g šlehačky, 1 lžíce medu, 50g másla, 1 lžíce krysalového cukru, 300g hořké 70% čokolády (kvalitní) SUROVINY VÁŽIT PŘESNĚ!!!!!!!!!!!!!!
Postup přípravy
Holky, tohle jsem včera viděla v televizi na kanále Paprika. Moc mě to zaujalo, paní, co ručně vyrábí takové ty drahé čokoládové pralinky, prozradila náplň do těchto pralinek. Tak…
NUGÁTOVÉ KULIČKY - lepší jak rumové!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
250g 100% tuku (Ceres soft, Lukana apod.), 1 SALKO
směs: 2dkg kakaa, 13dkg cukru moučka, 2 pudinky v prášku čokoládové (nejlepší Dr. Oetker, je tam více kakaa),
trošku rumu (asi 1 štamprle) Nemusí se ale vůbec přidávat....kdo nemá rád....
Postup přípravy
Dělat nad parou:
Ceres dát rozpustit a za stálého míchání do něj pomaličku malým proudem vlít salko. Vymíchat do spojení (trvá to cca 5-8min). Někdy se stane, že se to 100%…