Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Náplň do pravých francouzských pralinek

0.0
Náplň do pravých francouzských pralinek

Potřebné ingredience

300g šlehačky, 1 lžíce medu, 50g másla, 1 lžíce krysalového cukru, 300g hořké 70% čokolády (kvalitní) SUROVINY VÁŽIT PŘESNĚ!!!!!!!!!!!!!!

Postup přípravy

Holky, tohle jsem včera viděla v televizi na kanále Paprika. Moc mě to zaujalo, paní, co ručně vyrábí takové ty drahé čokoládové pralinky, prozradila náplň do těchto pralinek. Tak se s vámi chci o to podělit. O víkendu budu dělat, tak vyfotím a napíšu, jak se povedlo.

Vše nad parou (nebo na mííírném ohni v kastrůlku se silným dnem) rozpustit a vymíchat. Chladnější hmotu ještě vymixovat mixérem (né metličkami, ale krájecími noži)

Tak to přesně dělal ten kuchař, který tu náplň do pralinek od té paní "vyžebral" a přímo ukazoval, jak si to sami doma můžeme udělat.

Můžeme vyzkoušet i různé obměny, přidat do náplně chilli, pomeranč.likér, různá aroma, podle toho, jakou chuť chceme, aby měla náplň.

Každopádně mě zaujal ten výsledek, krásná akorát tuhá hmota, a říkám si,že na zdobení košíčků nebo na domácí čokoládovou bonboniéru jako dělané :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kacur 18. 12. 2008, 17:39
O víkendu budu dělat, dodám foto (L) (L) (L)
nula 9. 3. 2012, 18:53
@Kacur foto se nezdařilo *-)
Kacur 12. 3. 2012, 20:35
@nula ,-) ,-) ,-) mám to někde vyfocené a stáhnuté v počítači.... ale nemohu najít, kde ,-) ,-) ,-)
janajananova 19. 12. 2008, 22:53
@Kacur když mají být suroviny váženy přesně jak veliká má být čokoláda???
Kacur 19. 12. 2008, 22:55
@janajananova 100g. Jani děkují, dopíši do receptu (Y)
nakedangel 8. 11. 2014, 6:57
@Kacur Prosim vas te cokolady teda 100 nebo 300? To je docela rozdil :) diky
Kacur 8. 11. 2014, 11:36
@nakedangel Zdeni, děkuji za opravu :-) V receptu je uvedeno správně: 300g. Tady u komentu jsem se přepsala ,-) Pěkný víkend. Katka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie