Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vánoční cukroví 2010 I

Vánoční cukroví 2010 I

Potřebné ingredience

košíčky s oříškovou náplní- těsto - 300g hl. mouky, 100 g mouč. cukru, 200g Hery, 100 g mletých ořechů, kůra z 1/2 citronu, 3 žloutky, vanilk. cukr. krém - 100 g másla, 100 g moučk. cukru, 100g melých vlašs. ořechů, 50 ml rumu. poleva na dozdobení. *** banánky - 4 žloutky uvařené na tvrdo, 42 dkg hladké mouky, 28 dkg másla, 14 dkg moučkocého sukru, citronová kůra. *** vanilkovérohlíčky - do formiček -24 dkg hladké mouky, 16 dkg másla, 5 dkg cukru, 10 dkg mandlí nebo oříšků, 1 žloutek, cukr moučka a vanilkový cukr na obalení vanilkové rohlíčky: 24 dkg hladké mouky, 16 dkg másla, 5 dkg cukru, 10 dkg mandlí nebo oříšků, 1 žloutek, cukr moučka a vanilkový cukr na obalení *** linecké cukroví - 250 g hladké mouky, 160 g másla, 2 žloutky, 80 g moučkového sukru, citronová kůra a šťáva.

Postup přípravy

košíčky - suroviny na tšsto smícháme a vypracujeme na hladkou hmotu. Necháme v chladu odpočinout. Do vymazaných a vysypaných formiček vtlačujeme těsto a upečeme. Plníme náplní -…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vánoční cukroví 2010  II

Vánoční cukroví 2010 II

Potřebné ingredience

miništoly- 250g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, sůl, 75g cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g kandované citr. kůry, 50 g rozinek, 50 g mletých mandlí, 150g změklé hery, 1 vejce, 1 lžíce rumu *** marokánky - 250 ml mléka, 30 g hladké mouky, 80 g mouč. cukru, 20g másla, 100 g mandlí, 100 g rozinek, 100 g vlašských ořechů, 100 g kandovaného ovoce neboželé, sůl. *** tučňáčci - 150 g piškotů, 280 g mouč.cukru, lžíce rumu,150 g kokosu, 1 vanil. cukr, 150 g másla. Krém : 100 g másla, 2 lžíce kakaa, 50 g mouč.cukru, 2 lžíce rumu./ bílá čokopoleva, tmavá čokopoleva,mandle, kandované třešně

Postup přípravy

miništoly - V míse smícháme mouku, pr. do pečiva, sůl, cukr, vanilk. cukr. Přidáme změklou heru, vejce, rum a nakonec oříšky, rozinky a kůru. Z těsta tvarujeme úzké válečky - cca…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vánoční cukroví 2010  III

Vánoční cukroví 2010 III

Potřebné ingredience

kokosky - 4 bílky, 200 g moučkového cukru, 80 g krupicového cukru, 200 g kokosu *** griláže - sušenkové oplatky, 1 hera, 200 g oříšků - 100 sekaných a 100 mletých, 1 vejce, 250 g sukru

Postup přípravy

kokosky - ušleháme tuhý sníh z bílků, postupně zašleháme moučkocý i krupicový sukr a dáme do vodní lázně. Mícháme do zahřátí hmoty. Přidáme kokos a necháme prochladnout. Do…

Zobrazit více...

Kategorie