Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Vánoční cukroví 2010 I

0.0
Vánoční cukroví 2010 I

Potřebné ingredience

košíčky s oříškovou náplní- těsto - 300g hl. mouky, 100 g mouč. cukru, 200g Hery, 100 g mletých ořechů, kůra z 1/2 citronu, 3 žloutky, vanilk. cukr. krém - 100 g másla, 100 g moučk. cukru, 100g melých vlašs. ořechů, 50 ml rumu. poleva na dozdobení. *** banánky - 4 žloutky uvařené na tvrdo, 42 dkg hladké mouky, 28 dkg másla, 14 dkg moučkocého sukru, citronová kůra. *** vanilkovérohlíčky - do formiček -24 dkg hladké mouky, 16 dkg másla, 5 dkg cukru, 10 dkg mandlí nebo oříšků, 1 žloutek, cukr moučka a vanilkový cukr na obalení vanilkové rohlíčky: 24 dkg hladké mouky, 16 dkg másla, 5 dkg cukru, 10 dkg mandlí nebo oříšků, 1 žloutek, cukr moučka a vanilkový cukr na obalení *** linecké cukroví - 250 g hladké mouky, 160 g másla, 2 žloutky, 80 g moučkového sukru, citronová kůra a šťáva.

Postup přípravy

košíčky - suroviny na tšsto smícháme a vypracujeme na hladkou hmotu. Necháme v chladu odpočinout. Do vymazaných a vysypaných formiček vtlačujeme těsto a upečeme. Plníme náplní - máslo utřeme s cukrem, přidáme oříšky a rum.Máčíme vrchní část v čokoládě a dozdobíme.
***
banánky - žloutky nastroucháme na struhadle do mouky, přidáme cukr, kůru a celé máslo také nastrouhané na struhadle. propracujeme v těsto. Strojkem protlačujeme "hada", kterého krájíme na kousky. Upečeme asi při 160 st. Po vychladnutí slepujeme marmeládou a ozdobíme čokoládou.
***
vanilkové -postup: Do mouky rozsekáme máslo, přidáme cukr i jemně strouhané oříšky. Přidáme žloutek a dáme do chladu odležet. Potom tvarujeme rohlíčky - já těsto dávám do malých formiček - je to rychlejší a nerozdrobí se potom tolik:-))) a dáme péci. Po upečení, ještě teplé, obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem
***
linecké - recept je zde z MMB, ale už nevím od koho - bohužel. Na těsto vše smícháme dohromady a propracujeme. necháme odpočinout. Vyválíme, vykrajujeme tvary a pečeme. Slepíme marmeládou a pocukrujeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie