Vánoční cukroví 2010 II

Potřebné ingredience
miništoly- 250g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, sůl, 75g cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g kandované citr. kůry, 50 g rozinek, 50 g mletých mandlí, 150g změklé hery, 1 vejce, 1 lžíce rumu *** marokánky - 250 ml mléka, 30 g hladké mouky, 80 g mouč. cukru, 20g másla, 100 g mandlí, 100 g rozinek, 100 g vlašských ořechů, 100 g kandovaného ovoce neboželé, sůl. *** tučňáčci - 150 g piškotů, 280 g mouč.cukru, lžíce rumu,150 g kokosu, 1 vanil. cukr, 150 g másla. Krém : 100 g másla, 2 lžíce kakaa, 50 g mouč.cukru, 2 lžíce rumu./ bílá čokopoleva, tmavá čokopoleva,mandle, kandované třešně
Postup přípravy
***
marokánky -V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr, máslo, přivedeme k varu a necháme za stálého míchání 2 - 4 minuty vařit. Když směz zhoustne tak přidáme ostatní přísady, promícháme a necháme vystysnout. Lžičkou dáváme na plech a pečeme asi při 175 st. Pak zdobíme polevou.
***
tučňáci - dle receptu pí.Radka R. (TSP) ID 340306http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=98150
- moc za recept děkuji....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu





