Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Nafoukané cukroví

Nafoukané cukroví

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky , 250 g stuženého tuku , 1 kelímek šlehačky

Postup přípravy

vykrajujeme malé tvary. v troubě se krásně nafukují.
Obalovat za horka v moučkovém nebo skořicovém cukru.

obrázek číslo 6

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Linecké na milion způsobů

Linecké na milion způsobů

Potřebné ingredience

200 g hladké mouky , 60 g moučkového cukru , 140 g tuku , 2 žloutky , 1 lžíce mléka

Postup přípravy

univerzální těsto pro další dozdobení . slepovánky , myslivecké knoflíky , čoko s lentilkou atd

všechna cukrovíčka s číslem 1

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Měkké vánoční perníčky

Měkké vánoční perníčky

Potřebné ingredience

1/2kg hl.mouky,25dkg moučky,10dkg medu,5dkg másla,4vejce,2pol.lžíce jedlé sody,perníkové koření v sáčku

Postup přípravy

Vypracujeme těsto,necháme v lednici chvíli odležet,potom vyváléme a vykrajujeme různé tvary.Během pečení potřeme vejcem.
Jsou hned k jídlu,nemusí se čekat na změknutí.Peču je…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vizovicke pecivo

Vizovicke pecivo

Potřebné ingredience

Ozdoby na vanocni stromek uz cekaji v krabici.Pripisuji recept:1 kg hladke mouky, 4dl vody, 1 lzicka octa.1hodinu hneteme,pak nechame odpocinout v igelit.sacku 6 hodin.Vymodelovane nechat na plechu asi 2 hodinky pak potru vejcem,necham chvili zaschnout.V troube susim 4 hodiny na 50C.Poslednich asi 20 min zvysim teplotu na 100 pro lepsi barvu.Je to dlouhe peceni,ale vysledek stoji za to!

Postup přípravy

xxxx

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Potřebné ingredience

2 bílky, 10 dkg mletého cukru, 17 dkg ml.ořechů

Postup přípravy

Ušleháme tuhý sníh a do něho vmícháme cukr a lehce ořechy.Děláme hromádky a v troubě sušíme 40-50 minut.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
SKOŘICOVÉ CUKROVÍ

SKOŘICOVÉ CUKROVÍ

Potřebné ingredience

40 dkg hl.mouky, 30 dkg másla, 3 žloutky, špetka soli, 10 dkg ml.cukru, 2 lžičky mleté skořice, 1 vanilk.cukr , 1 celé vejce na potření.

Postup přípravy

Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme aspon 2 hod.odpočinout.Potom těsto vyválíme, vypichujeme různé tvary,potřeme vajíčkem a posypeme kokosem nebo oříšky.pečeme při…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
SÁDLOVÉ CUKROVÍ

SÁDLOVÉ CUKROVÍ

Potřebné ingredience

15 dkg sádla, 20 dkg cukru ml., 15 dkg hladké mouky, 6 dkg kakaa

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme těsto , necháme odležet , vykrajujeme kolečka, upečeme a vychladlé slepujeme marmeládou.Je to oblíbený recept mého manžela.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
NEVĚSTY

NEVĚSTY

Potřebné ingredience

30 dkg hl.mouky ,20dkg tuku(hera),8dkg ml.cukru,12dkg mletých ořechů.KRÉM:12,5dkgtuku /másla),1žloutek,rum,mleté ořechy.POLEVA:3žloutky,7dkg cukru

Postup přípravy

Vypracujeme těsto,necháme odležet (nechávám do druhého dne), vykrajujeme kolečka asi 5mm vysoká , na polovinu koleček dáme před pečením hromádku žloutkové polevy a pečeme. Po…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Pařížské tyčinky

Pařížské tyčinky

Potřebné ingredience

prosím o recept

Postup přípravy

Holky nemá některá z vás recept na PAŘÍŽSKÉ TYČINKY ? předem díky

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
+++++++Květiny perníčky+++++++++++++++

+++++++Květiny perníčky+++++++++++++++

Potřebné ingredience

500 g hlad.mouky,200 g moučkového cukru,180 g medu,100 g másla,2 velká vejce,2 lžíce kakaa,2 lžičky koření do perníku,lžička sody.Vypracujeme řádně těsto,necháme uležet v lednici 24 hod. .........................................................................................................................Pak vyválíme a tvoříme vykrajovátky perníčky silné zhruba půl cm a klademe na plech na pečící papír a při 160-180 stupních /dle trouby,já peču asi na 170/ pečeme-asi 8-10min-dle trouby,vytahuju je ihned jak drží tvar.Ještě horké perníčky potírám rozšlehaným vejcem,aby se leskly,po zaschnutí zdobíme.Používám na zdobení bílkovou polevu-1 bílek,180 g moučkového cukru,alespoň 6 x prosátého,2-3 lžičky citron.šťávy-mícháme alespoň 15 min.do zbělení,já zdobím sáčkem Základem toho,aby byly perníčky měkké je hlavně to,nevyvalovat je tenké a nepéct dlouho,opravdu hned jak drží tvar vyndávám,za celých 11 let co je peču jsem je nikdy tvrdé neměla

Postup přípravy

viz nahoře.Nemusí se ani dělat tři týdny dopředu,jak se dělávají,aby změkly,já je dělám tak týden dopředu,jsou jak peříčko

Zobrazit více...

Kategorie