Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky jiné už nedělám

Perníčky jiné už nedělám

Potřebné ingredience

65 dkg hl mouky,24 dkg cukru moučky,4-5 vajec,10 dkg medu,5 dkg tuku Omega(100% tuk),1 lžíce skořice,1 lžíce koření do perníku,1 čajová lžička sody-plná,2-3 lžíce kakaa kdo chce perníčky tmavé,vejce na potření

Postup přípravy

V kastrůlku si rozpustíme tuk s medem a necháme zchladnout ale musí to zůstat tekuté.Na vál si prosejeme mouku a cukr přidáme skořici,koření,sodu a kdo chce kakao,v prostředku…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Šlehačkové trojúhelníčky

Šlehačkové trojúhelníčky

Potřebné ingredience

½ kg hladké mouky 1 Hera nebo jiný tuk 1 šlehačka

Postup přípravy

Zpracovat těsto na válku a dát odpočinout do chladna, poté vyválet a vykrajovat rádýlkem trojúhelníčky nebo čtverečky. Upečené a ještě teplé obalit v moučkovém cukru s vanilkou.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosové rohlíčky od babičky

Kokosové rohlíčky od babičky

Potřebné ingredience

21 dkg hladké mouky 7 dkg cukru 7 dkg kokosu 15 dkg másla 1 žloutek

Postup přípravy

Na válku zpracujeme těsto a dáme do chladna odpočnout. Pak těsto vyválíme a vykrajujeme kolečkem půlměsíčky. Teplé obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Linecké slepované od paní Mülerový

Linecké slepované od paní Mülerový

Potřebné ingredience

15 dkg hladké mouky 10 dkg solamylu 14 dkg másla 9 dkg cukru moučky 1 žloutek šťáva a kůra z ½ citronu

Postup přípravy

Přísady na válku spojíme a těsto dáme do chladna odpočinout. Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary tvořítky, pozor při pečení hlídat, promažeme marmeládou nejlépe višňovou.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vanilkové rohlíčky od paní Mülerový

Vanilkové rohlíčky od paní Mülerový

Potřebné ingredience

25 dkg hladké mouky 18 dkg másla 6 dkg cukru moučky 8 dkg mletých vlašských ořechů

Postup přípravy

Přísady zpracujeme na válku, dáme do chladna odpočinout. Z těsta uválíme v ruce váleček a ohneme do tvaru rohlíčku. Pečeme na plechu až rohlíčky mírně ztmavnou. Vlažné obalujeme v…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Rohlíčky s vločkami a pudinkem

Rohlíčky s vločkami a pudinkem

Potřebné ingredience

4 lžíce ovesných vloček, 130g hladké mouky, 1/2 lžičky PP, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce medu, VC, 100g másla, 2 lžíce rumu, sůl. Cukr na obalení

Postup přípravy

Vločky nasucho opražíme, necháme vychladnout a umeleme. Ze všech surovin vypracujeme těsto, necháme chvíli v lednici odležet. Poté tvoříme rohlíčky, pečeme na 200°C asi 15min.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
BERÁNEK Z DĚTSKÉ KRUPIČKY

BERÁNEK Z DĚTSKÉ KRUPIČKY

Potřebné ingredience

15DKG MÁSLA-20DKG MOUČKOVÉHO CUKRU-4 CELÁ VEJCE-2 TVAROHY-15DKG DĚTSKÉ KRUPIČKY-1 PRÁŠEK DO PEČIVA-ROZINKY-1 VANILKOVÝ CUKR

Postup přípravy

VŠECHNY SUROVINY SMÍCHÁME DO HROMADY MIXÉREM .POTOM SI VYMAŽEME FORMU FORMU NA BERÁNKA +MOUKA NA POMOUČENÍ FORMI .BERÁNKA PEČEME NA 175C -NENÍ SUCHÝ

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Plněné košíčky

Plněné košíčky

Potřebné ingredience

21 dkg hl.mouky, 7dkg cukru, citronová kůra, 14 dkg másla, 2 žloutky. Krém: karamelové Salko1 plechovka Máslo 250 g

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme těsto, dáme na hodinku odpočinou, poté plníme formičky, pečeme. Mezitím si uděláme krém ze salka a másla. Vychladlé košíčky plníme krémem a zdobíme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Karamelové šátečky

Karamelové šátečky

Potřebné ingredience

Hladká mouka 200 g, Lískové ořechy 50 g, Cukr moučkový 50 g, Máslo 125 g, Vejce 1 ks, Karamelové Salko na krém 1 plechovka, Máslo na krém 250 g, čokoládová poleva na zdobení 1 ks

Postup přípravy

Ze surovin na těsto zpracujeme těsto a necháme ho hodinu v chladu odpočinout. Potom ho vyválíme na asi 2 mm silný plát a radýlkem nakrájíme na čtverečky (velikost dle velikosti…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Mandlovo-kávové kytičky

Mandlovo-kávové kytičky

Potřebné ingredience

Hladká mouka 200 g, Mandle 50 g, Cukr moučka 50 g, Máslo 125 g, Vejce 1 ks

Postup přípravy

Ze surovin na těsto zpracujeme těsto a necháme ho hodinu v chladu odpočinout. Potom ho vyválíme na asi 2 mm silný plát a vykrajujeme kytičky, upečené, vychladlé slepujeme…

Zobrazit více...

Kategorie