Karamelové oválky
Potřebné ingredience
210 g prosáté hladké mouky, 140 g másla, 70 g cukr moučka, 2 žloutky, citronová kůra, 1 PL holandského kakaa, 140 g mletých ořechů náplň: 1 salko, 250 g másla, čokopoleva
Postup přípravy
Z uvedených surovin připravíme těsto, necháme v lednici odležet,poté vykrajujeme oválky (a pečeme do růžova na 180 st.C. POZOR, jsou po upečení křehké.
Salko dáme do hrnce s…
Citronové tyčinky
Potřebné ingredience
120 g polohrubé mouky, 120 g másla, 1 žloutek, 1 PL mléka, citr. kůra, citr. šťáva z ½ citronu, hl. mouka na vál poleva: 150 g cukr moučka, 1 bílek – smícháme a mícháme asi 15 min.
Postup přípravy
Ze surovin zpracujeme těsto, necháme odložit, rozválíme na silnější plát, potřeme polevou, rádýlkem nakrájíme na tyčinky a pečeme15 min na 170 st. C.
Klášterní rohlíčky
Potřebné ingredience
50 tmavé čokolády, 140 g hladké prosáté mouky, 100 g másla, 1 žloutek, 100 g ml. vlašských ořechů 30 g cukr moučka čokoláda a lískové oříšky na ozdobu
Postup přípravy
Vychlazenou čokoládu nastrouháme a dáme do lednice. Smícháme mouku, máslo, žloutek, ořechy, ořechy a dáme vychladit, poté zpracujeme do těsta nastrouhanou čokoládu a nechaáme…
Vanilkové rohlíčky - s mandlemi
Potřebné ingredience
300 g prosáté hladké mouky, 50 cukr moučka, 100 g mletých mandlí, 2 žloutky, 200 g másla moučkový a vanilkový cukr na obalení
Postup přípravy
Ze surovin připrávíme těsto, necháme vychladit, poté tvarujeme malé rohlíčky a pečeme 7 min na 180 st.C, teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru
Linecké pečivo
Potřebné ingredience
210 g prosáté hladké mouky, 140 g másla, 70 g cukr moučka, 2 žloutky, citronová kůra, rybízová marmeláda
Postup přípravy
Z uvedených surovin připravíme těsto, necháme v lednici odležet,poté vykrajujeme kytičky (nebo cokoliv jiného – polovina s dírkou uvnitř) a pečeme asi 5 min na 175 st.C (v…
Zvonečky s rumovou polevou od Jany Kučerové
Potřebné ingredience
160 g hladké mouky,125g másla-hery,45g mouč.cukru,1/2 lžičky jemně nastrouhané citronové kury,1 vanilkový cukr,20g kakaa,rybízová marmeláda.Na polevu-2 bílky,300g moučkového cukru,3 lžíce rumu
Postup přípravy
Z předepsaných surovin zpracujeme těsto,zabalíme do folie a necháme v chladu do druhého dne.Pak z těsta vyválíma plát cca 3mm silný,a upečeme na plechu vyložený pečicím papírem v…
Florentýnky
Potřebné ingredience
140g třtinového cukru, 100g medu, 200g másla, 100g strouhaného kokosu, 140g mandlových lupínků, 300g kandovaného ovoce (jahody, ananas, třešně, brusinky), 4 lžíce hladké mouky, čokoláda na polevu
Postup přípravy
Cukr, med, máslo pomalu zahřívávejte, míchejte a když se rozpustí cukr přidejte strouhaný kokos, mandlové lupínky, nasekané kandované ovoce a mouku. Promíchejte a směs…
Letošní cukroví 2012
Potřebné ingredience
11 druhů zatím a ještě nepečené. Kakaové rohlíčky:25 dkg 100%tuku,25 dkg cukru,30 dkg hl.mouky,3 dkg kakaa. Strojkové ořechové:20 dkg másla,30 dkg,hl.mouky,10 dkg ml.cukru,10 dkg ořechů,2 dkg kakaa,já jsem letos nedávala. pracny ,rcept mám už ve starších receptech,linecké taky.Vanilkové rohlíčky. Marokánky ,recept mě v receptech.
Kávová zrna
Potřebné ingredience
čokoláda na polevu, 120 g másla, 120 g cukr moučk., 1 lžíce rumu 3 lžíce silné kávy 2 lžíce kakaa 200 g sušenek (piškoty) rozdrobit
Postup přípravy
Máslo a cukr utřeme. Přidáme rum, kávu, kakao a piškoty. Uděláme těsto, tvoříme zrna 2-3 cm velká, špejlí rozdělit jako zrno a polít polevou.
Perníčky ( dají se hned jíst )
Potřebné ingredience
Perníčky vánoční ( dají se hned jíst ) POTŘEBNÉ PŘÍSADY 1 kg hladké mouky, 30 dkg mouč. cukru, 10 dkg másla, 20 dkg medu, 4 vejce, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, POSTUP PŘÍPRAVY Med, máslo, vejce, cukr a per.koření utřeme. Po částech přidáme mouku a jedlou sodu. Těsto necháme jeden ned odpočinout. Vykrajujeme a pečeme. Po upečení potřeme perníčky ještě horké rozšlehaným vejcem a zdobíme až druhý den.\\r\\n\\r\\nPoleva na zdobení: 20 dkg mouč. cukru ( prosátého ), jeden bílek, lžíci citrónové štávy, ( pokud je poleva řidká přidáme mouč. cukr ) o vánocích zdobíme perníčky bílou polevou OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY PŘIDAT OBRÁZKOVÝ POSTUP
Postup přípravy
Perníčky vánoční ( dají se hned jíst )
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg hladké mouky, 30 dkg mouč. cukru, 10 dkg másla, 20 dkg medu, 4 vejce, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky…