Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Karamelové oválky

Karamelové oválky

Potřebné ingredience

210 g prosáté hladké mouky, 140 g másla, 70 g cukr moučka, 2 žloutky, citronová kůra, 1 PL holandského kakaa, 140 g mletých ořechů náplň: 1 salko, 250 g másla, čokopoleva

Postup přípravy

Z uvedených surovin připravíme těsto, necháme v lednici odležet,poté vykrajujeme oválky (a pečeme do růžova na 180 st.C. POZOR, jsou po upečení křehké.
Salko dáme do hrnce s…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Citronové tyčinky

Citronové tyčinky

Potřebné ingredience

120 g polohrubé mouky, 120 g másla, 1 žloutek, 1 PL mléka, citr. kůra, citr. šťáva z ½ citronu, hl. mouka na vál poleva: 150 g cukr moučka, 1 bílek – smícháme a mícháme asi 15 min.

Postup přípravy

Ze surovin zpracujeme těsto, necháme odložit, rozválíme na silnější plát, potřeme polevou, rádýlkem nakrájíme na tyčinky a pečeme15 min na 170 st. C.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Klášterní rohlíčky

Klášterní rohlíčky

Potřebné ingredience

50 tmavé čokolády, 140 g hladké prosáté mouky, 100 g másla, 1 žloutek, 100 g ml. vlašských ořechů 30 g cukr moučka čokoláda a lískové oříšky na ozdobu

Postup přípravy

Vychlazenou čokoládu nastrouháme a dáme do lednice. Smícháme mouku, máslo, žloutek, ořechy, ořechy a dáme vychladit, poté zpracujeme do těsta nastrouhanou čokoládu a nechaáme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vanilkové rohlíčky - s mandlemi

Vanilkové rohlíčky - s mandlemi

Potřebné ingredience

300 g prosáté hladké mouky, 50 cukr moučka, 100 g mletých mandlí, 2 žloutky, 200 g másla moučkový a vanilkový cukr na obalení

Postup přípravy

Ze surovin připrávíme těsto, necháme vychladit, poté tvarujeme malé rohlíčky a pečeme 7 min na 180 st.C, teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Linecké pečivo

Linecké pečivo

Potřebné ingredience

210 g prosáté hladké mouky, 140 g másla, 70 g cukr moučka, 2 žloutky, citronová kůra, rybízová marmeláda

Postup přípravy

Z uvedených surovin připravíme těsto, necháme v lednici odležet,poté vykrajujeme kytičky (nebo cokoliv jiného – polovina s dírkou uvnitř) a pečeme asi 5 min na 175 st.C (v…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Zvonečky s rumovou polevou od Jany Kučerové

Zvonečky s rumovou polevou od Jany Kučerové

Potřebné ingredience

160 g hladké mouky,125g másla-hery,45g mouč.cukru,1/2 lžičky jemně nastrouhané citronové kury,1 vanilkový cukr,20g kakaa,rybízová marmeláda.Na polevu-2 bílky,300g moučkového cukru,3 lžíce rumu

Postup přípravy

Z předepsaných surovin zpracujeme těsto,zabalíme do folie a necháme v chladu do druhého dne.Pak z těsta vyválíma plát cca 3mm silný,a upečeme na plechu vyložený pečicím papírem v…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Florentýnky

Florentýnky

Potřebné ingredience

140g třtinového cukru, 100g medu, 200g másla, 100g strouhaného kokosu, 140g mandlových lupínků, 300g kandovaného ovoce (jahody, ananas, třešně, brusinky), 4 lžíce hladké mouky, čokoláda na polevu

Postup přípravy

Cukr, med, máslo pomalu zahřívávejte, míchejte a když se rozpustí cukr přidejte strouhaný kokos, mandlové lupínky, nasekané kandované ovoce a mouku. Promíchejte a směs…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Letošní cukroví 2012

Letošní cukroví 2012

Potřebné ingredience

11 druhů zatím a ještě nepečené. Kakaové rohlíčky:25 dkg 100%tuku,25 dkg cukru,30 dkg hl.mouky,3 dkg kakaa. Strojkové ořechové:20 dkg másla,30 dkg,hl.mouky,10 dkg ml.cukru,10 dkg ořechů,2 dkg kakaa,já jsem letos nedávala. pracny ,rcept mám už ve starších receptech,linecké taky.Vanilkové rohlíčky. Marokánky ,recept mě v receptech.

Postup přípravy

yy

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kávová zrna

Kávová zrna

Potřebné ingredience

čokoláda na polevu, 120 g másla, 120 g cukr moučk., 1 lžíce rumu 3 lžíce silné kávy 2 lžíce kakaa 200 g sušenek (piškoty) rozdrobit

Postup přípravy

Máslo a cukr utřeme. Přidáme rum, kávu, kakao a piškoty. Uděláme těsto, tvoříme zrna 2-3 cm velká, špejlí rozdělit jako zrno a polít polevou.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky ( dají se hned jíst )

Perníčky ( dají se hned jíst )

Potřebné ingredience

Perníčky vánoční ( dají se hned jíst ) POTŘEBNÉ PŘÍSADY 1 kg hladké mouky, 30 dkg mouč. cukru, 10 dkg másla, 20 dkg medu, 4 vejce, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, POSTUP PŘÍPRAVY Med, máslo, vejce, cukr a per.koření utřeme. Po částech přidáme mouku a jedlou sodu. Těsto necháme jeden ned odpočinout. Vykrajujeme a pečeme. Po upečení potřeme perníčky ještě horké rozšlehaným vejcem a zdobíme až druhý den.\\r\\n\\r\\nPoleva na zdobení: 20 dkg mouč. cukru ( prosátého ), jeden bílek, lžíci citrónové štávy, ( pokud je poleva řidká přidáme mouč. cukr ) o vánocích zdobíme perníčky bílou polevou OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY PŘIDAT OBRÁZKOVÝ POSTUP

Postup přípravy

Perníčky vánoční ( dají se hned jíst )

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg hladké mouky, 30 dkg mouč. cukru, 10 dkg másla, 20 dkg medu, 4 vejce, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky…

Zobrazit více...

Kategorie