Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
LINECKÉ JEMNÉ

LINECKÉ JEMNÉ

Potřebné ingredience

21 dkg hl. mouky, 14 dkg másla, 7 dkg cukru, vanilkový cukr, 1 - 2 žloutky, citr. kúra

Postup přípravy

Zpracované těsto dáme odpočinout do chladu, po odpočinutí rozválíme a vykrajujeme tvary, pečeme na 180 stupňů do slabě růžova.
Dělám ze dvou dávek.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Bounty tyčinky

Bounty tyčinky

Potřebné ingredience

1 rozpuštěné máslo,25dkg moučkového cukru,100ml.smetany,25dkg. kokosu na polevu: 2 čokolády na vaření a trochu stuženého tuku

Postup přípravy

Vše smícháme .Na plaech si dáme potravinářskou folii rozetřeme a necháme stuhnout v lednici. Pak krájíme na silnější plátky (tyčinky) a mačíme v čokoládě a opět necháme v lednici…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 250g ml.cukru, 2 vejce, 3-4lžíce medu, 2-3 lžíce mléka,1prášek do perníku, menší lžička koření do perníku.

Postup přípravy

Těsto dělám v pekárně, program příprava těsta bez kynutí. Záleží jakou kdo má pekárnu. Nejdříve vložím tekuté, potom sypké. Ušetříte si tím čas i bolest rukou :-)))\r\nNechat…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VÁNOČNÍ TVAROHOVÁ ŠTOLA

VÁNOČNÍ TVAROHOVÁ ŠTOLA

Potřebné ingredience

-15 dkg másla -15 dkg moučkového cukru -2 vejce -25 dkg měkkého tvarohu -4 lžíce rumu -50 dkg polohrubé mouky -1/2 lžičky soli -1 prášek do pečiva -1 lžička citronové kůry -1 vanilkový cukr -kandované ovoce podle chuti,nebo kdo nemá rád kand.ovoce tak jako já jsem dala ořechy 10dkg -máslo na potření upečené štoly -moučkový cukr na obalení upečené štoly

Postup přípravy

Máslo a cukr utřeme, přidáme vejce, tvaroh, ostatní suroviny a vypracujeme těsto. klidně podsypáváme pořád moukou.

Z těsta vyválíme plát, strany přeložíme doprostřed a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VYNIKAJÍCÍ KŘEHOUČKÉ OŘÍŠKOVÉ STROJKOVÉ OD MOJÍ MAMKY :-)

VYNIKAJÍCÍ KŘEHOUČKÉ OŘÍŠKOVÉ STROJKOVÉ OD MOJÍ MAMKY …

Potřebné ingredience

480g hl.mouky\\r\\n180g moučkového cukru\\r\\n240g oříšků(vlašských)\\r\\n400g klasického másla,nebo napůl s herou.\\r\\n4 žloutky\\r\\nasi 2 polévkové lžíce kakaa

Postup přípravy

Všechny suroviny spracujeme ,necháme do druhého dne odpočinout a druhý den vytlačujeme strojkem na maso tyčinky které ještě teplé obalujeme v moučk.cukru.Já obaluji v moučkovém se…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Marcipánová chaloupka

Marcipánová chaloupka

Potřebné ingredience

marcipán,barvičky Wilton,bílková poleva

Postup přípravy

zůstal mi marcipán ,tak jsem zkusila chaloupku

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vánočka

Vánočka

Potřebné ingredience

1/2 kg polohrubé mouky 10 dkg másla( Hera) 10 dkg cukru 1 žloutek 1 vejce celé 2 dkg droždí citronová kůra sůl Trošku mléka rozinky a mandle trošku rumu

Postup přípravy

Kvásek:
Droždí, trochu cukru, vlahé mléko smícháme, necháme nakynout v teple, zamícháme a necháme znovu vykynout.

V míse smícháme mouku, máslo, zbytek cukru, žloutky a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Tlapky

Tlapky

Potřebné ingredience

300g mletých vlašských ořechů, 300g hladké mouky, 300g másla, 75g strouhané čokolády, 150g cukru moučka, 1 vejce, 2 lžičky skořice

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu nejlépe přes noc odpočinout. Poté vtlačujeme do hodně vymazaných formiček na pracny (nebo i jiných) a upečeme.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vánoční závin ( Ve slovenštině

Vánoční závin ( Ve slovenštině

Potřebné ingredience

500 g lístkového cesta, 1 vajce na potretie\r\nNa náplň: 50 g fíg, 50 g datlí, 50 g hrozienok, 100 ml rumu, 300 g hruškového kompótu, 50 g cukru, 50 g lúpaných mandlí

Postup přípravy

Figy a datle nakrájame na malé kúsky a s hrozienkami namočíme do rumu aspoň na 12 hodín. Potom ich premiešame s nakrájanými hruškami (na malé kúsky) a cukrom. Cesto vyvaľkáme na…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky - kouličky ,-)

Perníčky - kouličky ,-)

Potřebné ingredience

perníkové těsto, bílková poleva 40 dkg hl. mouky 14 dkg cukru moučka 10 dkg tuku 2 vejce 2 pl medu 1/2 pr. do perníku

Kategorie