(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Perníková chaloupka
Potřebné ingredience
500g hladké mouky, 250g ml.cukru, 2 vejce, 3-4lžíce medu, 2-3 lžíce mléka,1prášek do perníku, menší lžička koření do perníku.
Postup přípravy
Těsto dělám v pekárně, program příprava těsta bez kynutí. Záleží jakou kdo má pekárnu. Nejdříve vložím tekuté, potom sypké. Ušetříte si tím čas i bolest rukou :-)))
Nechat uležet v lednici do druhého dne. Troubu dávám na 180°C cca 10-13minut. Podle toho jak je těsto silné.
Po vytažení potřít vejcem s trochou mléka.
Zdobení 1bílek utřít s 200g ml.cukru prosáteho, pár kapek citronové štávy.
Nechat uležet v lednici do druhého dne. Troubu dávám na 180°C cca 10-13minut. Podle toho jak je těsto silné.
Po vytažení potřít vejcem s trochou mléka.
Zdobení 1bílek utřít s 200g ml.cukru prosáteho, pár kapek citronové štávy.
Předem namalované díly
Stavba
Detail menší chaloupky
a zadní část
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Věrka1
(upraveno)
28. 12. 2011, 14:01
Hm, Andy šikula
Barus91
(upraveno)
17. 12. 2011, 17:00
šikulka!
Skavrtka
(upraveno)
18. 12. 2011, 8:47
@Barus91
Děkuji
dzulia
(upraveno)
13. 12. 2011, 16:13
Skavrtka
(upraveno)
15. 12. 2011, 8:18
@dzulia
PETSLI
(upraveno)
5. 12. 2011, 14:18
krása krása krása
Skavrtka
(upraveno)
15. 12. 2011, 8:17
@PETSLI
Děkujiiii
plamenek
(upraveno)
4. 12. 2011, 19:15
Překrásná
Skavrtka
(upraveno)
15. 12. 2011, 8:17
@plamenek
Děkujiii
anela10
(upraveno)
4. 12. 2011, 18:52
Skavrtka
(upraveno)
15. 12. 2011, 8:18
@anela10
blanuse
(upraveno)
4. 12. 2011, 14:32
Skavrtka
(upraveno)
15. 12. 2011, 8:18
@blanuse