KOKOSOVÁ KOLEČKA
Potřebné ingredience
KOKOSOVÁ KOLEČKA 20dkg másla 10dkg kokosu 12dkg cukru 2 žloutky 3 lžíce mléka citr. kůra vanilkový cukr 25dkg hladké mouky
Postup přípravy
Udělat těsto,vykrájet kolečka.Po upečení slepovat marmeládou,lze pocákat čokoládou. Jednoduché a překvapivě dobré:-).Foto dodám okolo vánoc.Loni jsem zapomněla vyfotit.
PERNÍKOVÉ TĚSTO IHNED MĚKKÉ
Potřebné ingredience
650g Hladké mouky,250g Cukru moučka,125g Hery,4 Celá vejce,3 Lžíce perníkového koření,10g Jedlé sody,4 Lžíce medu.
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady,a necháme do druhého dne odležet "POZOR" NEDÁVAT DO LEDNIČKY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pečeme podle vaší trouby dozlatova.Těsto je výborné jak na…
Kávová zrna v čokoládě s náplní
Potřebné ingredience
1. těsto- (pro 20 velkých a 40 malých kávových zrn) Těsto: 250 g sušeného plnotučného mléka, 250 g strouhaného kokosu, 200 g cukru moučka,6 bílků ************************************************************ 2. Kávová náplň: 100 g másla, 20 g cukru moučka, 10 g kakaa 5 g mleté zrnkové kávy, lžička rumu
Postup přípravy
1 těsto-Do mísy vložte všechny ingredience, důkladně promíchejte a připravte těsto.
2 Kávová náplň:Máslo utřete s cukrem, kakaem, kávou a rumem do husté krémové hmoty.
Kávová zrna v čokoládě
Potřebné ingredience
(pro 20 velkých a 40 malých kávových zrn) Těsto: 250 g jemně mletých piškotů, 250 g stoprocentního ztuženého pokrmového tuku, 250 g mletého cukru, 150 g jemně mletých ořechů, 2 celá vejce, 50 g kakaa, 15 g sušeného mléka, 2 lžíce rumu, 2 lžičky mleté zrnkové kávy
Postup přípravy
Příprava
Do vlažného rozpuštěného pokrmového tuku vmíchejte všechny ingredience, dobře promíchejte a připravte těsto, které nechte odležet.
Poleva: 200 g čokolády na vaření,…
Perníkové chaloupky
Potřebné ingredience
Perníček: 40 dkg HLM 14 dkg M.Cukru 7,5 dkg Hery 2 vejce 2 lžíce medu 1 lžička jedlé sody 1/2 sáčku koření na perníčky Vypracujeme těsto a vykrajujeme co Vás napadne :o))))) Pečeme jen chviličku cca 7 minut.
Perníkový adventní věnec a perníčky-po upečení hned…
Potřebné ingredience
Můj první adventní věnec z perníku. Perníčky jsou po upečení hned měkké :-) 140g práškového cukru, 2 vejce (+1 vejce na potření), 100g Hery, 2 lžíce medu, 2 lžičky perníkového koření, 1 lžička jedlé sody, 400g hl.mouky BÍLKOVÁ POLEVA- 1 bílek, 150g moučkového cukru-podle potřeby můžeme přidat cukru více.
Postup přípravy
Utřeme vejce s cukrem,medem,perník.kořením a herou.Do utřené směsi vmícháme mouku s jedlou sodou.Zpracujeme v hladké těsto.
Z těsta vyválíme silnější plát a vykrajujeme různé…
OŘECHOVÉ ŠUPINKY
Potřebné ingredience
3 bílky, 12dkg cukru, 3dkg rozpuštěného másla, 12dkg hladké mouky, 10dkg celých lískových oříšků
Postup přípravy
1. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme postupně cukr, máslo, mouku a na konec celé oříšky.
2. Těsto pak nalijeme do vymazané a moukou vysypané nižší formy na srnčí hřbet.
Norimberské perníčky
Potřebné ingredience
2 vejce,100g moučkového cukru,1 vanilkový cukr,špetka soli,1 ČL perníkového koření,125g mletých ořech(mandle,lískové nebo vlašáky).125g sekaných mandlí,100g kandované pomerančové kůry,100g kandované citronové kůry,0,5 ČL mandlového aroma.Dortové oplatky,tmavá čokoládová a bíla citronová poleva.
Postup přípravy
Z dortových oplatek vykrájíme kolečka(já jsem měla průměr kolečka 5 cm)a dáme je na plech s pečicím papírem.Vejce vyšleháme s cukrem a špetkou soli do pěny,přidáme vše ostatní.…
NAPOLEONSKÉ KLOBOUČKY
Potřebné ingredience
5 dkg hrubé mouky 6,5 dkg cukr moučka na špičku nože prdopeč 1 vanilkový cukr 12,5 dkg tuku 1 lžíce rumu 1 žloutek kůra z 1 pomeranče NÁPLŇ: 10 dkg ořechů 5 dkg cukru 1 bílek 2 lžíce pomerančové šťávy a 2 lžíce rumu.
Postup přípravy
Vypracovat těsto, nechat krátce odležet. Vyválet placku a vykrajovat kolečka. Potřít bílkem a doprostřed dát hromádku náplně. Pak na třech místech stlačit k sobě do tvaru…
KARAMELOVÉ KOŠÍČKY
Potřebné ingredience
25 dkg hladké mouky 5 dkg cukru 10,5 dkg tuku 2 žloutky 1 vanilkový cukr NÁPLŇ/ 1X kondenzované slazené mléko v plechovce, 12 dkg másla
Postup přípravy
Vypracovat těsto a plnit do menších košíčků. Vytlačit hodně vysoko. Péct do růžova. Nechat vychladnout.
NÁPLŇ:
konzerva slazeného kondenzovaného mléka se dá na dvě hodiny…