Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vánoční cukroví 2010

Vánoční cukroví 2010

Potřebné ingredience

vosí hnízda, ořechy, marokánky, florentýnky, čokoládová kolečka, kávové pečivo, vanilkové rohlíčky, nepečené košíčky (kokosové, karamelové, čokoládovo-ořechové), kokosky plněné, kokosky, sádelníčky

Postup přípravy

viz jednotlivé obrázky

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vánoční cukroví 2011

Vánoční cukroví 2011

Potřebné ingredience

dortoletky, celozrnné slepované pečivo, solamylové linecké, kávová zrna I a II, vosí hnízda, ořechové cukroví se skořicí, karamelové košíčky, marokánky, vanilkové rohlíčky, kokosky, kokosky slepované, ořechové kostičky, kokosové kytičky s čoko krémem

Postup přípravy

viz jednotlivé obrázky

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Rohlíčky s vločkami a pudinkem

Rohlíčky s vločkami a pudinkem

Potřebné ingredience

4 lžíce ovesných vloček, 130g hladké mouky, 1/2 lžičky PP, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce medu, VC, 100g másla, 2 lžíce rumu, sůl. Cukr na obalení

Postup přípravy

Vločky nasucho opražíme, necháme vychladnout a umeleme. Ze všech surovin vypracujeme těsto, necháme chvíli v lednici odležet. Poté tvoříme rohlíčky, pečeme na 200°C asi 15min.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosové válečky

Kokosové válečky

Potřebné ingredience

150g hladké mouky, 20g cukru moučka, 100g másla, 50g kokosu, 1 žloutek, VC, sůl. Cukr na obalování.

Postup přípravy

Zaděláme těsto, necháme chvíli v chladu. Poté vyválíme váleček, nakrájíme na kousky a upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé obalujeme v cukru.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosové kostky

Kokosové kostky

Potřebné ingredience

Korpus: 210-220g bílků (cca 7 vajec), sůl, 80g třtinového cukru, 100g špaldové mouky, 60g sekaných lískových ořechů, 80g rozpuštěného másla. Poleva: 4 ledové kaštany extra hořké, 100g kokosového oleje, 150g kakaového másla, 100g nepraženého kakaa, rum dle chuti. Na obalení kokos a moučkový třtinový cukr

Postup přípravy

Bílky se solí ušleháme, ke konci přidáme cukr a šleháme dohladka. Na nižší otáčky přilijeme máslo, zašleháme a nakonec mouku smíchanou s ořechy (jen krátce zašlehat). Natřeme na…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ořechové cukroví přes strojek

Ořechové cukroví přes strojek

Potřebné ingredience

420g hladké mouky, 300g másla, 150g cukru moučka, 200g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 1 žloutek, sůl. Krém: másla, cukr, silná uvařená káva, trouchu spařené mleté kávy, rum

Postup přípravy

Vypracované těsto necháme v lednici do druhého dne, poté přes strojek uděláme stejně dlouhé pásky. Upečeme ve vyhřáté troubě, vychladlé slepujeme krémem (vyšlehat máslo s cukrem…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kuličky s oříškem

Kuličky s oříškem

Potřebné ingredience

250g hladké mouky, 200g másla, 1 žloutek, 20g cukru, sůl. Lískové ořechy, cukr na obalení.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme chvíli v chladu. Vždy do kousku těsta zabalíme oříšek. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10min. Vychladlé obalujeme v cukru.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Mandlovo-kakaová kolečka

Mandlovo-kakaová kolečka

Potřebné ingredience

250g hladké mouky, 1 čokoládový pudink, 1 lžička kakaa, 120g cukru, 250g másla, 100g nahrubo nasekaných mandlí, 1 vejce, sůl. Kokos, cukr, 250g omegy, 50g čokolády na vaření, 1 lžíce kakaa, 5 lžic rumu

Postup přípravy

Zadělat těsto, dát alespoň na chvíli do lednice, poté dělat kuličky a rukama na plechu rozmáčknout do placičky. Upéct ve vyhřáté troubě. PO vychladnutí máčet v polevě a obalovat v…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosky

Kokosky

Potřebné ingredience

Kokosová kolečka : 150g másla, 90g cukru, 40g kokosu, sůl, 1 vejce, 280g mouky (celozrnná špalda + hladká). Krem: 120g šlehačky, 100g vysokoprocentní čokolády, 20g cukru, 250g másla. Kokosky: cca 150g bílků (z 5 vajec), 280g cukru krupice, cca 130 - 150g kokosu. Čokoláda. Marmeláda.

Postup přípravy

Na kolečka vyšleháme máslo s cukrem do oeny, přidáme zbytek ingrediencí a dopracujeme. Necháme v lednici. Poté vyválíme, vykrajíme kolečka a upečeme. Na krém rozpustíme čokoládu…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Čokoládové cukroví Inka

Čokoládové cukroví Inka

Potřebné ingredience

Těsto: 420 g hladké mouky, 40 g kakaa, 140 g moučkového cukru (může být i méně), 80 g mletých (vlašských) ořechů, 280 g změklého másla, skořice (cca lžička). Náplň: 300g opraźených a umletých ořechů, 4 lžíce kyselé marmelády, 4 lžíce rumu, 6 žloutků, 200 g moučkového cukru, vanilka. Čokopoleva. Půlky vlašských ořechů navrch.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme v lednici do druhého dne. Poté vyválíme a vykrájíme kolečka, upečeme. Na náplň vše smícháme a slepujeme dvě kolečka k sobě. Vršek namočíme v čokoládě a…

Zobrazit více...

Kategorie