Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí rychlovka s ananasem

Kuřecí rychlovka s ananasem

Potřebné ingredience

Kuřecí maso * 3 lžíce sterilovaného celeru * sterilovaný ananas + šťáva * 20 cm bílé části pórku * sťáva z 1/2 limetky nebo pár kapek citronové šťávy * hl. mouka * vegeta * pepř, sůl

Postup přípravy

maso nakrájíme na kousky, do igelitového sáčku si dáme mouku a vegetu, nasypeme kuře a protřepeme, vysypeme na rozpálený olej a opečeme. Přidáme celer, ananas, šikmo krájený…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí závitky s parmazánem

Kuřecí závitky s parmazánem

Potřebné ingredience

4 kuřecí stehenní řízky bez kosti s kůží i bez (taky se prodává pod názvem "kuřecí špalíčky) * sůl * pepř* 4 stroužky česneku * 40 g sušený parmazán (už nastrouhaný v sáčku, jmenuje se např. Formaggio nebo Parmonia a mají ho např. v Tescu) * čerstvá bazalka, může být i sušená * olivový olej * kuř. vývar nebo bílé víno s vodou -cca deci, max. dvě

Postup přípravy

v misce smícháme cca půl sáčku parmazánu, prolisovaný česnek, bazalku a olivový olej. kuřecí řízky rozložíme, nemusíme naklepávat, do vnitřní části dáme připravenou směs a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Drůbeží játra s granátovým jablkem

Drůbeží játra s granátovým jablkem

Potřebné ingredience

500 g jater * 3 stroužky česneku * chilli omáčka (možno vynechat nebo dát kečup) * bobkový list * petrželka * olivový olej * granátové jablko

Postup přípravy

vše kromě jablka smícháme a necháme 3 hodiny marinovat, pak dáme zapéct zakryté do trouby na 200 stupňů na cca 25 minut, pak přidáme kuličky a šťávu z jablka a ještě 15 minut…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Drůbeží játra montenegro

Drůbeží játra montenegro

Potřebné ingredience

500 g jater * 2 dcl červeného vína * 150 g anglické slaniny * 1 cibule * 3 stroužky česneku * olej * rozmarýn * 2 bobkové listy * jalovec * pepř, sůl

Postup přípravy

Játra opékáme s cibulí a česnekem 5 minut na oleji, přidáme víno a koření, směs zakryjeme slaninou a dáme na 5 minut na 220 stupňů zapéct do trouby.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Drůbeží játra nadivoko

Drůbeží játra nadivoko

Potřebné ingredience

300 g jater * 150 g žampionů (nebo hlívy) * 2 rajčata * pórek * slanina * tymián * česnek * sůl * pepř * červené víno 0,5 dcl + 0,5 dcl vody * olej

Postup přípravy

Játra osolíme a opepříme a opečeme 5 minut na oleji. vyjmeme a na pánvi opečeme slaninu, houby, pórek, tymiána a česnek. Rajčata oloupeme a nakrájíme, přidáme do pánve, zalijeme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Drůbeží játra na kari s rýží

Drůbeží játra na kari s rýží

Potřebné ingredience

300 g jater * 1/4 litru smetany * pórek šikmo krájený * bílé víno 0,5 dcl * kari * sůl * pepř * olej

Postup přípravy

Játra propereme, orestujeme na oleji, přidáme kari, bílé víno a vaříme 3 minuty, pak dáme pórek a zalijeme smetanou. osolíme, opepříme.

podáváme s rýží

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Drůbeží játra na víně

Drůbeží játra na víně

Potřebné ingredience

500 g kuřecích jater * tuk * 50 ml červeného vína * 2 jablka * 1 lžíce mandlí * sůl

Postup přípravy

Játra nakrájíme na plátky, opečeme spolu s nakrájenými jablky, zalijeme vínem a podusíme. posypeme mandlemi.

podáváme s pečivem nebo rýží.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Drůbeží játra se žampiony

Drůbeží játra se žampiony

Potřebné ingredience

500 g jater * olej * větší cibule * 4 čerstvé žampiony nebo 4 lžíce sterilovaných * 2 lžíce zakysané smetany * 50 g másla * 2 lžíce hl. mouky * pepř * masox * 2 stroužky česneku * sůl

Postup přípravy

Na oleji s máslem osmažíme cibuli, přidáme játra, zasypeme hladkou moukou a smažíme. Zalijeme vodou, aby byly ponoření, přidám žampióny, masox a pepř. Dusíme 20 minut, poté dáme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Drůbeží játra ve směsi

Drůbeží játra ve směsi

Potřebné ingredience

500 g jater * olej * sůl, pepř * 1 cibule * 3-4 stroužky česneku * 1/2 malé lahvičky kečupu * šunka nebo anglická (nemusí být)

Postup přípravy

Játra očistíme, nakrájíme na menší kousky, omyjeme ve vodě.
Na oleji osmahneme 5 minut anglickou a cibuli, přidáme játra a posléze česnek, po 3 minutách kečup a necháme cca 5…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře ála kachna

Kuře ála kachna

Potřebné ingredience

1 celé kuře * 2 balíčky kysaného zelí * 2 velké cibule nakrájené nadrobno * kmín * černé pivo

Postup přípravy

Ve větší nádobě osmahneme cibuli, přidáme zelí bez nálevu, asi 2 lžíce kmínu a dusíme cca 5 minut.
Pak naplníme vnitřek kuřete zelím, svážeme nohy. Zbylé zelí dáme do sádlem…

Zobrazit více...

Kategorie