Kuřecí rychlovka s ananasem
Potřebné ingredience
Kuřecí maso * 3 lžíce sterilovaného celeru * sterilovaný ananas + šťáva * 20 cm bílé části pórku * sťáva z 1/2 limetky nebo pár kapek citronové šťávy * hl. mouka * vegeta * pepř, sůl
Postup přípravy
maso nakrájíme na kousky, do igelitového sáčku si dáme mouku a vegetu, nasypeme kuře a protřepeme, vysypeme na rozpálený olej a opečeme. Přidáme celer, ananas, šikmo krájený…
Kuřecí závitky s parmazánem
Potřebné ingredience
4 kuřecí stehenní řízky bez kosti s kůží i bez (taky se prodává pod názvem "kuřecí špalíčky) * sůl * pepř* 4 stroužky česneku * 40 g sušený parmazán (už nastrouhaný v sáčku, jmenuje se např. Formaggio nebo Parmonia a mají ho např. v Tescu) * čerstvá bazalka, může být i sušená * olivový olej * kuř. vývar nebo bílé víno s vodou -cca deci, max. dvě
Postup přípravy
v misce smícháme cca půl sáčku parmazánu, prolisovaný česnek, bazalku a olivový olej. kuřecí řízky rozložíme, nemusíme naklepávat, do vnitřní části dáme připravenou směs a…
Drůbeží játra s granátovým jablkem
Potřebné ingredience
500 g jater * 3 stroužky česneku * chilli omáčka (možno vynechat nebo dát kečup) * bobkový list * petrželka * olivový olej * granátové jablko
Postup přípravy
vše kromě jablka smícháme a necháme 3 hodiny marinovat, pak dáme zapéct zakryté do trouby na 200 stupňů na cca 25 minut, pak přidáme kuličky a šťávu z jablka a ještě 15 minut…
Drůbeží játra montenegro
Potřebné ingredience
500 g jater * 2 dcl červeného vína * 150 g anglické slaniny * 1 cibule * 3 stroužky česneku * olej * rozmarýn * 2 bobkové listy * jalovec * pepř, sůl
Postup přípravy
Játra opékáme s cibulí a česnekem 5 minut na oleji, přidáme víno a koření, směs zakryjeme slaninou a dáme na 5 minut na 220 stupňů zapéct do trouby.
Drůbeží játra nadivoko
Potřebné ingredience
300 g jater * 150 g žampionů (nebo hlívy) * 2 rajčata * pórek * slanina * tymián * česnek * sůl * pepř * červené víno 0,5 dcl + 0,5 dcl vody * olej
Postup přípravy
Játra osolíme a opepříme a opečeme 5 minut na oleji. vyjmeme a na pánvi opečeme slaninu, houby, pórek, tymiána a česnek. Rajčata oloupeme a nakrájíme, přidáme do pánve, zalijeme…
Drůbeží játra na kari s rýží
Potřebné ingredience
300 g jater * 1/4 litru smetany * pórek šikmo krájený * bílé víno 0,5 dcl * kari * sůl * pepř * olej
Postup přípravy
Játra propereme, orestujeme na oleji, přidáme kari, bílé víno a vaříme 3 minuty, pak dáme pórek a zalijeme smetanou. osolíme, opepříme.
podáváme s rýží
Drůbeží játra na víně
Potřebné ingredience
500 g kuřecích jater * tuk * 50 ml červeného vína * 2 jablka * 1 lžíce mandlí * sůl
Postup přípravy
Játra nakrájíme na plátky, opečeme spolu s nakrájenými jablky, zalijeme vínem a podusíme. posypeme mandlemi.
podáváme s pečivem nebo rýží.
Drůbeží játra se žampiony
Potřebné ingredience
500 g jater * olej * větší cibule * 4 čerstvé žampiony nebo 4 lžíce sterilovaných * 2 lžíce zakysané smetany * 50 g másla * 2 lžíce hl. mouky * pepř * masox * 2 stroužky česneku * sůl
Postup přípravy
Na oleji s máslem osmažíme cibuli, přidáme játra, zasypeme hladkou moukou a smažíme. Zalijeme vodou, aby byly ponoření, přidám žampióny, masox a pepř. Dusíme 20 minut, poté dáme…
Drůbeží játra ve směsi
Potřebné ingredience
500 g jater * olej * sůl, pepř * 1 cibule * 3-4 stroužky česneku * 1/2 malé lahvičky kečupu * šunka nebo anglická (nemusí být)
Postup přípravy
Játra očistíme, nakrájíme na menší kousky, omyjeme ve vodě.
Na oleji osmahneme 5 minut anglickou a cibuli, přidáme játra a posléze česnek, po 3 minutách kečup a necháme cca 5…
Kuře ála kachna
Potřebné ingredience
1 celé kuře * 2 balíčky kysaného zelí * 2 velké cibule nakrájené nadrobno * kmín * černé pivo
Postup přípravy
Ve větší nádobě osmahneme cibuli, přidáme zelí bez nálevu, asi 2 lžíce kmínu a dusíme cca 5 minut.
Pak naplníme vnitřek kuřete zelím, svážeme nohy. Zbylé zelí dáme do sádlem…