Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Karamelové kung pao

Karamelové kung pao

Potřebné ingredience

Cca 500g masa z kuřecích stehenních řízků, 1 lžíce škrobu, 5-7 lžic sójové omáčky, olej, 4 sušené nebo čerstvé chilli papričky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička strouhaného zázvoru, 1 lžíce rýžového octa, seznam, 75g arašídů

Postup přípravy

Kousky masa naložíme do 2 lžic sójové omáčky a škrobu, necháme v lednici do druhého dne. Ve woku rozehřejeme olej, orestujeme zprudka maso s platky česneku, seznamem a celými…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Krůtí kousky ve sladké omáčce

Krůtí kousky ve sladké omáčce

Potřebné ingredience

cca 700g krůtího masa, 2 skořice, kousek zázvoru, cca 200g rajčatového protlaku, sůl, 50g sójové omáčky Kikkomann sladké (pokud není sladká, navíc ještě med), 1 stroužek česneku, olej

Postup přípravy

Zázvor nakrájíme na drobné kousky a orestujeme na oleji, po chvíli přidáme osolené maso na větší kostky. Orestujeme a přidáme protlak, česnek a sójovou omáčku, popřípadě med.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Grilovaná srdíčka

Grilovaná srdíčka

Potřebné ingredience

cca 800g srdíček, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, majoránka, olej

Postup přípravy

srdíčka očistíme (odřízneme vršky) a naložíme oleje, soli, česneku, majoránky a pepře. Soli je potřeba dost... Necháme marinovat do druhého dne, poté napíchneme na špejle a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Zapečené bramborové noky s gorgonzolou

Zapečené bramborové noky s gorgonzolou

Potřebné ingredience

bramborové noky (uvařené nastrouhané brambory, vejce, sůl, mouka), 1/2 - 3/4 brokolice, 150g gorgonzoly, sůl, pepř, 300g krůtích kousků, 1 šlehačka, hrst vlašských ořechů

Postup přípravy

Z brambor, vejce, soli a mouky vypracujeme těsto a uvaříme noky. V zapékací míse smícháme noky, šlehačku, zblanšírovanou brokolici a orestované maso (předem na chvíli naložené v…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Rarášci

Rarášci

Potřebné ingredience

100g piva, 3 plné lžíce solamylu, 3 plné lžíce hladké mouky, sůl, pepř, sójová omáčka, 2 vejce, popřípadě bylinky dle chuti. Kuřecí nebo krůtí maso na menší kousky

Postup přípravy

Vše kromě masa smícháme na tekutější těstíčko. Do těsta naložíme osolené maso, promícháme a necháme do druhé dne odležet. Poté smažíme na oleji.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí ve smetanovo houbové omáčce

Kuřecí ve smetanovo houbové omáčce

Potřebné ingredience

2 - 3 kuřecí prsa, olej, sůl, pepř, velká hrst sušených hub, 750g vývaru, 1 zakysaná smetana, 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Na oleji orestujeme osolené a opepřené maso na plátky. Poté přidáme trochu oleje, vsypeme mouku, opražíme a zalijeme vývarem. Přidáme houby, které jsme předem uvařili ve 200g vody…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí prsa s vinnou omáčkou

Kuřecí prsa s vinnou omáčkou

Potřebné ingredience

1 lžíce másla, 100g bílého vína, bazalka nebo šalvěj na ochucení, 30g vývaru, 1 šlehačka, sůl, pepř, kuřecí prsa

Postup přípravy

Na másle opečeme osolené a opepřené maso, vyjmeme a dáme stranou pod alobal. Do výpeku nalijeme víno, necháme chvíli svařit, přidáme vývar a bylinky. Nakonec přilijeme šlehačku a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí kousky s vinným octem

Kuřecí kousky s vinným octem

Potřebné ingredience

horní kuřecí stehna bez kůže (cca 7ks), 2 stroužky česneku, 1 velká lžička rajského protlaku, přepuštěné máslo nebo řepkový olej, 50g červeného vinného octa, 110g bílého sladkého vína, 500g vývaru nebo vody, 2 masitá rajčata, 1 velká lžička dijónské hořčice, 100-150g šlehačky, sůl, pepř, bazalka nebo estragon

Postup přípravy

Maso osolíme, opepříme a opečeme na tuku ze všech stran, vyndáme. Přidáme kousek másla a orestujeme protlak s česnekem, přidáme ocet a necháme vyvařit, poté víno, které necháme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Křupavé paličky

Křupavé paličky

Potřebné ingredience

250g jáhlových vloček, sůl, pepř, uzená paprika, asi 10 paliček, 4 bílky, olej

Postup přípravy

Omyté maso osolíme a obalíme v bílkách smíchaných s trochou vody a směsi vloček a všeho koření + soli. Postu opakujeme, aby byla na mase větší vrstva. Pečeme na 200°C 30min., poté…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Čínská krůtí směs

Čínská krůtí směs

Potřebné ingredience

800g krůtích prsou na větší kousky, 25g škrobu, sůl, pepř, 85g medu, kousek zázvoru, 4 lžíce tamari, 3 lžíce balzamikového octa, 1 lžíce rajského protlaku, 1 stroužek drceného česneku, chilli, rýžový olej

Postup přípravy

Kousky masa obalíme ve směsi škrobu, soli a pepře a zprudka po částech orestujeme na lžíce oleje dokřupava. Smícháme med, tamari, protlak, ocet, zázvor, trochu soli, protlak a…

Zobrazit více...

Kategorie