Karamelové kung pao
Potřebné ingredience
Cca 500g masa z kuřecích stehenních řízků, 1 lžíce škrobu, 5-7 lžic sójové omáčky, olej, 4 sušené nebo čerstvé chilli papričky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička strouhaného zázvoru, 1 lžíce rýžového octa, seznam, 75g arašídů
Postup přípravy
Kousky masa naložíme do 2 lžic sójové omáčky a škrobu, necháme v lednici do druhého dne. Ve woku rozehřejeme olej, orestujeme zprudka maso s platky česneku, seznamem a celými chilli papričkami (dokud nezačnou černat). Pak vše vyndáme, pánev vytreme dočista a nasypeme cukr a 50g vody - necháme utavit skoro na karamel. Poté vlijeme 300g teplé vody. Přidáme zázvor, ocet a zbývající sojovou omáčku. Přivedeme k varu, vrátíme masovou směs a necháme chvíli redukovat, nakonec přisypeme arašídy. Pokud je potřeba ještě zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé