(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Kuřecí kung-pao

Potřebné ingredience
množství je pro dvě osoby
• 2 kuřecí řízky (nejlépe prsní)
• 2 varné sáčky rýže
• 1 velkou cibuli
• 1/2 červené papriky
• 1/2 zelené papriky
• 1/2 žluté papriky
• 1 malý pórek
• 1 malou mrkev
• 50g pražených solených arašídů
• Sójovou omáčku
• Koření na čínu
• Škrob, sůl a olej
Postup přípravy
Polovinu cibule nakrájíme na menší kostky, na pánvi rozehřejeme olej a cibulku na něm zlehka osmažíme. Druhou polovinu cibule rozkrájíme na velké kostky, rozdělíme na jednotlivé slupky a dáme zatím na talířek stranou. Maso nakrájíme na větší kostky a přidáme ho smažit k cibulce.
Přisypeme koření, přilijeme sójovou omáčkou a smažíme do změknutí. Než se maso usmaží, je potřeba připravit zeleninu.
Všechnu zeleninu nejprve dobře omyjeme. Mrkev nakrájíme na plátky, taktéž dolní část pórku a přidáme je na talířek k cibuli.
Papriky vykrojíme, očistíme od semínek a rozkrájíme na velké kostky. Horní část pórku rozkrájíme na kolečka. K osmaženému masu přidáme arašídy.
Dále přidáme cibuli, mrkev a pórek a lehce osmahneme. Pokud by se nám podařilo sehnat bambusové výhonky, můžeme je přidat právě teď.
Pozn.: Bambusové výhonky lze nahradit kedlubnou nakrájenou na proužky. Přidáme papriky...
... a pórek a chvilku smažíme. Všechna zelenina se musí prohřát, ale nesmí se uvařit, zničily by se tak cenné vitamíny.
Nakonec kung-pao dochutíme sójovou omáčkou a přidáme dvě lžíce škrobu rozmíchané ve skleničce teplé vody. Důkladně promícháme, počkáme až škrob zhoustne a je hotovo.
Podáváme s rýží, bramboráčky... hranolkama, dle chuti každého :-)
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé