Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vláčná kakaová buchta s povidly do pekárny (podle ID 115816)

Vláčná kakaová buchta s povidly do pekárny (podle ID…

Potřebné ingredience

2 vejce, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 3 lžíce povidel, 3/4 hrnku cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 lžička skořie, 1 lžíce kakaa, 1 PP

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny a zapneme program bez kynutí = míchání + pečení ("koláč", "sladký", "cake",...).

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné anglické rohlíky

Celozrnné anglické rohlíky

Potřebné ingredience

150ml mléka, necelá 1/4 droždí, 12g másla, 1 lžička soli, 125g hladké pšeničné mouky, 125g pšeničné celozrnné mouky, sušená bazalka a oregano do těsta. Na potřené olivový olej, trochu vody a grilovací koření. Na obložení asi 150g anglické slaniny, 100 - 150g eidamu.

Postup přípravy

vypracujeme těsto, necháme vykynout (nebo v pekárně program "těsto"). Umotáme rohlíky, necháme na plechu 20 - 30min pod utěrkou kynout, poté je mírně zploštíme, potřeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíky plněné sýrem

Rohlíky plněné sýrem

Potřebné ingredience

200ml mléka, 120ml vody, 3 lžíce sádla, 3 lžíce sušené bramborové kaše, 1 lžička soli, 500g haldké mouky, 1/4 čerstvého droždí , strouhaný eidam + niva

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně, poté umotámě rohlíky, které plníme sýrem (viz foto), necháme asi 30 min. pod utěrkou kynout, pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15 min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Máslové pečivo

Máslové pečivo

Potřebné ingredience

300 - 320ml mléka, 70g másla, 400g hladké mouky, 100g polohrubé mouky, 50g chlebové pšeničné mouky, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžičky soli, 1/2 droždí, trocha cukru

Postup přípravy

Zaděláme v pekárně naprogram "těsto", rozdělíme na kousky, ze kterých uděláme rohlíky, housky, bulky,... Necháme pod utěrkou asi 15 min. nakynout. Pečeme ve vyhřáté troubě…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Focaccia (italský chléb)

Focaccia (italský chléb)

Potřebné ingredience

200-220ml vody, 75ml bílého vína, 50g olivového oleje, 2 lžičky soli, 500g hladké mouky, 1/4 droždí, špetka cukru, bylinky dle chuti (tymián + oregano nebo rozmarýn nebo šalvěj), 1-2 hrsti černých oliv na plátky, hrubozrnná sůl

Postup přípravy

Těsto s bylinkami, bez oliv, necháme zadělat v pekárně. Olivy přidáme buď před koncem hnětení nebo je do těsta zapracujeme ručně po vykynutí. Z těsta rukou vytvoříme na plechu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutá pizza kolečka

Kynutá pizza kolečka

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, asi 300ml vody, 25g droždí, 1 lžička soli, 1 lžíce olivového oleje, špetka cukru. Náplň: 200g šunky nebo slaniny, 200g sýru podle chuti, 1 lžíce oregana, 1 rajský protlak, olivový olej, sušený česnek, sůl, cukr, 4 žampiony

Postup přípravy

Ingredience na těsto necháme zpracovat v pekárně na program "těsto", poté vyválíme na obdélník, potřeme rajčatovou omáčkou (rajský protlak + olej + voda + sůl + cukr +…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jogurtový chleba s ořechy

Jogurtový chleba s ořechy

Potřebné ingredience

300ml mléka, 220g jogurtu, 1 lžička cukru, 1,5 - 2 lžičky soli, 365g hladké mouky, 145g pšeničné celozrnné mouky, 1/2 droždí, 60g směsi ořechů, 90g slunečnice, 1 lžíce bazalky

Postup přípravy

Semínka a ořechy dát až po signálá. Péci na základní program.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné pečivo

Celozrnné pečivo

Potřebné ingredience

350ml vody, 85g staršího chleba, 1 lžíce medu, 40g olivového oleje, 1 vejce, 25g soli, 200g špaldové celozrnné mouky, 250g pšeničné chlebové mouky, 50g pšeničných otrub, 20g droždí, 1/2 PP, drcený kmín. Na potření vejce, hrubá sůl, kmín

Postup přípravy

Ve vodě rozmočíme kousky chleba, necháme chvíli stát, přidáme zbytek ingrediencí a necháme umíchat těsto. Po vykynutí vyválíme na plát (nebo dva menší) a nakrájíme na obdélníčky.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bochánky

Bochánky

Potřebné ingredience

250ml mléka, 150g jogurtu, 2 lžíce oleje, 1 vejce, 350g polohrubé mouky, 250g žitné chlebové mouky, 2 lžíce sušené brkaše, 1 lžíce kmínu, 2 lžičky soli, špetka cukru, 1/2 droždí. Olivový olej na potření

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně. Uděláme bochánky (asi 15 ks), necháme chvíli na plechu pod utěrkou kynout. Poté potřeme olivovým olejem a pečeme na 210°C asi 15 min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pivní rohlíky

Pivní rohlíky

Potřebné ingredience

550g polohrubé mouky, 12g soli, 240 - 250g piva, 1 žloutek, 25g oleje, 1/2 droždí, 1 lžička sladěnky, 1 lžíce mléka. Na potření vejce (nebo jen bílek) s vodou nebo mlékem, hrubá sůl, kmín

Postup přípravy

Z trochy piva, mléka, droždí a sladěnky připravíme kvásek a necháme v teple vzejít. Poté zapracujeme ke zbytku surovin a vypracujeme nelepivé těsto. Nebo dáme vše najednou do…

Zobrazit více...

Kategorie