Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí žitný chléb

Domácí žitný chléb

Potřebné ingredience

žitnou mouku, obyčejnou bílou mouku, suché droždí, kmín, sůl, cukr, vodu, mléko a odměrku na mouku 150-200ml........Kvas:7 vrchovatých polévkových lžic žitné mouky, čtvrt lžičky cukru, čtvrt lžičky suchého droždí,250-300ml studené vody.....................Zadělání těsta: Připravte si větší mísu, vál, mouky, 1 lžice a špetka soli (odměrku z PANADOL BABY SIRUP ,těsně nad horní rysku v rozšíření,to je asi 17,5ml), 1 lžička cukru, 1 lžice kmínu, 1 lžice suchého droždí, voda 300ml a mléko 200ml.Dvě odměrky žitné mouky, hladkou mouku. Odměrku, která má obsah asi 150 - 200ml. Takže si najděte nějakou podobnou odměrku. Peču už po několikáté a tak jsem si dnes naměřila,že jsem zapracovala 0,5-1kg hladké mouky,ale to se pohybuje kvalitou mouky a množstvím semínek nebo otrub.Navíc jsem přidala do chleba pšeničné otruby(žitné otruby s klíčky),které jsem přidávala do tekuté směsi a nechala chvilku nabobtnat.Peču každý týden,pokaždé přidám něco jiného.Kousek darujeme,jinak dobře vydrží chutný do dalšího pečení.

Postup přípravy

KVAS zadělám večer.Do středně velké misky dáte 7 vrchovatých polévkových lžic žitné mouky, asi čtvrt lžičky cukru a stejné množství suchého droždí. Promícháte a pak na to najednou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí veka

Domácí veka

Potřebné ingredience

290ml vlažného mléka, 3 lžíce oleje, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 500g hladké pšeničné mouky(Z tohoto množství jsem nahradila trochu polohrubou moukou) 2,5 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Těsto po vykynutí rozdělíme na dva stejné díly a uděláme veky. Necháme kynout asi 30 minut i déle.
Potřeme žloutkem(já z nedostatku vajíček potřela jen vodou a bylo to možná i…

Zobrazit více...

Kategorie