Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Náš oblíbený CELOZRNNÝ CHLÉB

Náš oblíbený CELOZRNNÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

370g VODY, 2 lžíce MLÉKA, 1 lžíce OLIVOVÉHO OLEJE, 2 lžičky SOLI, 2 lžíce LNĚNÝCH SEMÍNEK (nebo jiná semínka nebo místo semínek můžeme dát 2 lžíce OVESNÝCH VLOČEK), 300g ŽITNÉ MOUKY TMAVÉ CHLEBOVÉ, 300g PŠENIČNÉ MOUKY HLADKÉ, 180g ŠPALDOVÉ CELOZRNNÉ MOUKY, 1 lžíci CUKRU, 21g ČERSTVÉHO DROŽDÍ (Droždí se musí dát vždy buď do mouky nebo až nakonec na mouku a cukr, droždí nesmí před mícháním přijít do styku s tekutými přísadami).

Postup přípravy

Suroviny pokojové teploty (20-25°C, max.28°C) vložte do pečící nádoby v pořadí, jak jsou uvedené v Potřebných přísadách.\r\nPečící nádobu vložte do domácí pekárny, zvolte program…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Náš oblíbený PŠENIČNO-ŽITNÝ KMÍNOVÝ CHLÉB

Náš oblíbený PŠENIČNO-ŽITNÝ KMÍNOVÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

350ml VODY, 1lžíce OCTU, 2lžičky SOLI, 400g PŠENIČNÉ MOUKY HLADKÉ, do mouky zahrňte 2lžičky KMÍNU, 300g ŽITNÉ CHLEBOVÉ MOUKY TMAVÉ (Předměřická), 1lžičku CUKRU, 25g ČERSTVÉHO DROŽDÍ

Postup přípravy

Suroviny pokojové teploty (20-25°C, max.28°C) vložte do pečící nádoby v pořadí, jak jsou uvedené v surovinách.
Pečící nádobu vložte do domácí pekárny, zvolte program „Základní…

Zobrazit více...

Kategorie