Náš oblíbený CELOZRNNÝ CHLÉB
Potřebné ingredience
370g VODY, 2 lžíce MLÉKA, 1 lžíce OLIVOVÉHO OLEJE, 2 lžičky SOLI, 2 lžíce LNĚNÝCH SEMÍNEK (nebo jiná semínka nebo místo semínek můžeme dát 2 lžíce OVESNÝCH VLOČEK), 300g ŽITNÉ MOUKY TMAVÉ CHLEBOVÉ, 300g PŠENIČNÉ MOUKY HLADKÉ, 180g ŠPALDOVÉ CELOZRNNÉ MOUKY, 1 lžíci CUKRU, 21g ČERSTVÉHO DROŽDÍ (Droždí se musí dát vždy buď do mouky nebo až nakonec na mouku a cukr, droždí nesmí před mícháním přijít do styku s tekutými přísadami).
Postup přípravy
Suroviny pokojové teploty (20-25°C, max.28°C) vložte do pečící nádoby v pořadí, jak jsou uvedené v Potřebných přísadách.\r\nPečící nádobu vložte do domácí pekárny, zvolte program…
Náš oblíbený PŠENIČNO-ŽITNÝ KMÍNOVÝ CHLÉB
Potřebné ingredience
350ml VODY, 1lžíce OCTU, 2lžičky SOLI, 400g PŠENIČNÉ MOUKY HLADKÉ, do mouky zahrňte 2lžičky KMÍNU, 300g ŽITNÉ CHLEBOVÉ MOUKY TMAVÉ (Předměřická), 1lžičku CUKRU, 25g ČERSTVÉHO DROŽDÍ
Postup přípravy
Suroviny pokojové teploty (20-25°C, max.28°C) vložte do pečící nádoby v pořadí, jak jsou uvedené v surovinách.
Pečící nádobu vložte do domácí pekárny, zvolte program „Základní…