Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Náš oblíbený PŠENIČNO-ŽITNÝ KMÍNOVÝ CHLÉB

0.0
Náš oblíbený PŠENIČNO-ŽITNÝ KMÍNOVÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

350ml VODY, 1lžíce OCTU, 2lžičky SOLI, 400g PŠENIČNÉ MOUKY HLADKÉ, do mouky zahrňte 2lžičky KMÍNU, 300g ŽITNÉ CHLEBOVÉ MOUKY TMAVÉ (Předměřická), 1lžičku CUKRU, 25g ČERSTVÉHO DROŽDÍ

Postup přípravy

Suroviny pokojové teploty (20-25°C, max.28°C) vložte do pečící nádoby v pořadí, jak jsou uvedené v surovinách.
Pečící nádobu vložte do domácí pekárny, zvolte program „Základní chléb“, hmotnost 1500g a stiskněte tlačítko „Start“. Těsto můžete v DP nechat až do konce programu i upéct nebo můžete DP těsně po posledním hnětení a před pečením (u DP Moulinex tj. po 1h 30min) těsto rychle vyndat, poupravit na bochník, vyndat z DP hnětací metly a poté těsto do DP vrátit, dobře pečku uzavřít a nechat pokračovat. Další možnost je DP těsně po posledním hnětení a před pečením úplně vypnout a upéct v klasické troubě. Pro tuto možnost platí následující postup: Těsto z vypnuté DP vyndejte na vál, vytvarujte bochník, položte ho na plech vyložený pečícím papírem (nebo na zapékací oválnou keramickou mísu), přikryjte čistou utěrkou, vložte ho na cca 40min.(nebo dle kynutí) do mírně teplé klasické trouby (cca 35-50°C) nakynout nebo na teplé místo v místnosti.
Po správném vykynutí bochník vložte do klasické pečící trouby nastavte teplotu na max. 230°C a pečte dozlatova cca 25min.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie