Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Náš oblíbený chlebíček

0.0
Náš oblíbený chlebíček

Potřebné ingredience

300 ml vlažného mléka (nebo vody), 1 lžíce octa, 2 lžíce oleje, , 1 lžíce moučkového cukru, 3 lžičky soli, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička celého kmínu, 2 lžičky granulovaného česneku, 2 vrchovaté lžíce sušené bramborové kaše, 300-320 g hladké mouky pšeničké (polosvětlé T650), 180-200 g žitné mouky (tak aby to bylo dohromady 500g mouky, a pulka kostky droždí

Postup přípravy

vše dáme do pekárny v obvyklém pořadí, droždí rozdrobíme doprostřed a zasypeme trochou mouky. Stejne jako u sypkého droždí (ale u tohoto receptu sypke nepouzivam - spatna zkusenost)

Program základní, kůrka 3

Asi po 20 minutach pečení ho potírám slanou teplou vodou a sypu kmínem :o)

Tento chlebík nám jako jediný chutná, už jsem myslela že pekárnu budu snad používat jen na kynutí těsta protože se díky buchtovému chlebu celé rodině chleba zprotivil ale tenhle chlebík vydrží v pohodě i 3 dny a je vážně jako kupovaný. Samosebou každá pekárna je jiná ale zkuste a uvidíte, třeba Vám taky zachutná. Tak přeji hodně zdaru při pečení snad se povede a bud Vám chutnat.

PS: Milé maminky tak zjišťuju postupem času, že ne každá pekárna to upeče stejně. Asi na tom něco bude, že každá peče vážně jinak. Takže já mám MOULINEX OW 30001 nerezovou. Kamarádka má MOULINEX XXL a taky si chlebíček vychvalovala, ale jiná kamarádka má Etu a chleba říkala, že se jí drolil a že nebyl vůbec k jídlu. Takže to sem píšu jen tak informativně, ať víte, co Vás možná čeká. Snad ne a snad bude chlebíček dobrý.

takto vypada na průřezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

andrea1052 6. 4. 2009, 8:25
Tak jsem včera večer vyzkoušela a nedopadlo to moc dobře. Souhlasím s vámi že stále nemůžu najít ten správný recept na dobrý chlebík a ani ten váš se mi neosvědčil. Mám pekárnu ETA a opět chlebík není dobrý. Je takový nakyslý, musím říct že opravdu není buchtový, ale okraje byly tak tvrdé že nešel ani ukrojit a pokaždé mi hezky vykyne a pak když se začne péct tak spadne a je trošku propadlý. musela jsem přidávat i trochu vody aby těsto nebylo tuhé a aby vůbec vykynulo. Mouku jsem dávala klasickou hladkou,pr.tu co píšete vy jsem nikde nesehnala. tak zase někdy nějaký chlebík vyzkouším,ale už mě to moc nebaví.
šumafka 6. 4. 2009, 14:34
@andrea1052 Nezoufejte! To vychytáte! Peču od prosince a ještě žádný propadlý chleba. Mám Etu a jsem z ní unešená. Zkuste pšeničnou chlebovou mouku a žitnou chlebovou mouku (Globus, Kaufland). Nikdy jsem nedolévala vodu, spíš přisyspávala mouku. Ještě kromě droždí přidávám sušený chlebový kvásek z drogerie DM (l lžičku) a chleba je vynikající! Hlavně se nesmí nakukovat do pekárny, naposledy po posledním hnětení, když vyndavám háky! Tak hodně štěstí! (Y) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=34422
Makka 4. 10. 2008, 20:22
PS: Maminky dneska jsem delala tento chlebiček a místo mléka jsem použila vodu i když omylem, tak se mi zdá, že chleba je lepší a místo jenom žitné jsem pouzila směsici co zbylo od mouky (cereální, chlebová a tak). Nevím jak každé z Vás ale musím říct, že mě se chleba pěkně zprotivil domácí ale ted už vím, že jsem ho dělala špatně, je potřeba nedávat jen hladkou mouku a nepoužívat hlavně tu světlou ale použít hladkou polosvětlou s označením T 650 je z ní chlebíček lepší a ne takový buchtový. Tak doufám, že pokud máte některá z Vás takovou zkušenost, že nezanevřete na pekárničku, já tu svoji zbožňuju ;-) Tak hodně zdaru, málo zmaru :-$
ačli 6. 10. 2008, 12:58
@Makka Jsem na tom úplně stejně, už se mi chtělo i plakat, protože čtu jen samé ódy na výborný chleba a mě ten můj roste v ústech. ale je pravda, že asi musím zkoušet tak dlouho dokud nenajdu pro nás to pravé ořechové. Ilona
Makka 6. 10. 2008, 14:35
@ačli Tak držíme pěsti, já byla stejně neštastná, taky jsem si říkala, že jsem snad už debil, že neumím udělat chleba, každej furt chválil a mě to nechutnalo, nebo byl dobrej chleba jen po upečení a pak stál za prd. Už žádný jiný ani zkoušet nebudu, co vyzkouším je hnusny a nechutná mi to. Tím nechci říkat že jsou recepty k ničemu ale prostě každá pekárna jiná a stačí malinko jinší poměr mouky a hups je z toho jiný recept. Je to těžký si najít to co bude opravdu chutnat (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie