Veka
Potřebné ingredience
290 ml mléka, 500 g hladké mouky, 2 ČL soli, 1 ČL sitrónové šťávy, 1 kostka droždí
Postup přípravy
Program těsto, po vykynutí vytvarovat požadovaný tvar, dát na plech, nechat dokynout než se rozehřeje trouba (180 stupňů, klasiký ohřev), potřít vodou.
Kynutý knedlík
Potřebné ingredience
1/4 - 3/8 l mléka, trocha oleje, špetka soli, špetka cukru, 500 g hrubé mouky, 1 čajová lžička droždí (1 kostka droždí), možno přidat i rohlík na kostičky.
Postup přípravy
Do pekárny vložíme ingradience (nejprve tekutiny) a pustíme program Těsto. Těsto vyjmeme z pekárny, vytvarujeme šišku knedlíku a necháme dokynout, dokud nám nezavaří voda, kterou…