Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Frgály

Frgály

Potřebné ingredience

na kvásek: 1 dcl vlažného mléka, 2 lžičky cukru krystal, 3/4 kostky droždí na těsto: 1 kg polohrubé mouky, špetka soli, 1/2 l mléka, 1 hrst cukru krystal, 20 dkg Hery, 1 lžíce sádla, 2 žloutky na náplň: 2 hrnky máku, 2 hrnky mléka, 8 lžic cukru krystal, 1 vanilk. cukr, špetka skořice, kůra z 1 citronu na drobenku: 200 g pol. mouky, 100 g másla, 7 lžic cukru krystal na potření po upečení: 100 g másla, 4-5 lžic rumu

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kvásek:
Zahřejeme mléko, přidáme cukr, droždí a necháme cca 20 min. vykynout.

Do zadělávací mísy prosyjeme 1 kg pol. mouky a špetku soli. Přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie