Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nadýchaný chlebík

Nadýchaný chlebík

Potřebné ingredience

200 ml vlažného mléka200 ml podmáslí200 g žitné chlebové mouky200 g pšeničné chlebové mouky100 g obyč. pšeničné mouky /nebo jakékoliv jiné,i celozrnné/2 lžičky cukru2 lžičky sušeného droždí 2 lžíce jablečného octa3 lžičky soli1 lžíce chlebového koření2 lžíce máslapo pípnutí možno přidat semínka /lněné, slunečnicové.../

Postup přípravy

Nejprve vložíme tekuté suroviny, navrch mouku.
Cukr na jednu stranu, na něj droždí, sůl a ocet na opačnou stranu.
Program Klasik /ETA Harmony/

/používám velikost 1,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MAZANEC  z domácí pekárničky

MAZANEC z domácí pekárničky

Potřebné ingredience

250 ml vlažného mléka, 50 g másla, 60 g Hery - obojí rozpuštěné, 2 žloutky, 500 g polohrubé mouky, 110g krystal cukru ( v tom je 1 vanilkový cukr), citrónová kůra, špetka soli, 1 droždí nebo 1 sušené (10g s modrým ptákem), 60 g rozinek, 70 g nakrájených mandlí

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny tak, jak je napsáno v pořadí. Zapneme program Těsto a pak Pečení. Já mám Etu Siestu a po programu Těsto, nechám ještě chilku kynout, asi tak 10-15 minut, pak…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
DOBRÁ RADA - GLAZOVÁNÍ  (POTÍRÁNÍ) chleba z domácí pekárny pro konečný efekt

DOBRÁ RADA - GLAZOVÁNÍ (POTÍRÁNÍ) chleba z domácí…

Potřebné ingredience

vejce, mléko, slaná voda, med, olivový olej, kukuřičný škrob, sójová moučka a voda

Postup přípravy

Na časté dotazy maminek, vám všem posílám několik rad¨, jak a čím potírat chleba, abyste dosáhly žádaného efektu.
1. POTŘENÍ VEJCEM: Má-li se kůrka zlatavě lesknout, potřete…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Krupicová kaše

Krupicová kaše

Potřebné ingredience

1/2 litru mléka,50g dětské krupičky,20g krystalového cukru

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny.Formu přikryjeme alobalem (aby kaše nevytekla).Zapneme program MARMELÁDA.Necháme pracovat asi 30minut,zkontrolujeme hustotu měla by být hotová.Pokud ne necháme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KYNUTÁ TROFEJ..))

KYNUTÁ TROFEJ..))

Potřebné ingredience

125 ml mléka,1 vejce,100 ml oleje,16-17 PL polohrubé mouky,1 PL cukru,špetka soli,1/2 sáčku prdopeče,1/2 kostky droždí

Postup přípravy

Dáme do pekárny v uvedeném pořadí,zapneme program těsto.Po skončení programu těsto v rukách propracujeme ( VÝBORNĚ se s ním pracuje ),děláme buchty,záviny,co nás napadne..Já jsem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

Potřebné ingredience

250 g vody, 35 g oleje (asi 5 lžic), 10 g soli (asi 2 lžičky), 500 g hladké mouky, 1 lžička droždí

Postup přípravy

Program : Těsto
Těsto je vynikající, vláčné, krásně se válí. Vyválíme, dáme na vymazaný plech a ozdobíme dle svých chutí.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jogurtový chléb

Jogurtový chléb

Potřebné ingredience

150 g jogurtu, 250 ml vody, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 400 g hladké mouky, 100 g špaldové mouky, 1 lžička sušeného droždí, zrní (slunečnice, sezam, otruby)

Postup přípravy

Ingredience (kromě semínek) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá. Po zvukovém signálu přidáme zrníčka. Po…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

Potřebné ingredience

1 šlehačka 250 ml
3 vajíčka
1 hrnek cukru(ten hrnek musí být 250 ml- nebo teda 200 ml, pokud dáme 200 ml šlehačku)
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
skořicový cukr

Postup přípravy

Vložíme v uvedeném pořadí do pekárny- vajíčka musíme rozšlehat předem v hrnku. Pekárnu zapneme na program těsto. Necháme jenom zamíchat- cca prvních 5 minut. Potom zapneme program…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Náš první testovací chlebík

Náš první testovací chlebík

Potřebné ingredience

400 ml vody
hotová směs Zemanský chléb

Postup přípravy

Novou pekárnu připravíme dle návodu.Do pekárny nalijeme 400 ml vody, vsypeme hotovou směs.Naprogramujeme rychlé pečení. A pak už jenom zíráme:-)
Po upečení vyndáme, vyklopíme,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíčky z kynutého těsta

Rohlíčky z kynutého těsta

Potřebné ingredience

300 ml mléka, 25 g másla, 1 lžička soli, 500 g hladké mouky, 1 lžička droždí

Postup přípravy

Uvedené suroviny dáme do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Hotové těsto rozdělíme na vále na tři díly a z každého vyválíme kulatý plát asi 0,5 cm silný, který nakrájíme na…

Zobrazit více...

Kategorie