(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Nadýchaný chlebík
Potřebné ingredience
200 ml vlažného mléka200 ml podmáslí200 g žitné chlebové mouky200 g pšeničné chlebové mouky100 g obyč. pšeničné mouky /nebo jakékoliv jiné,i celozrnné/2 lžičky cukru2 lžičky sušeného droždí 2 lžíce jablečného octa3 lžičky soli1 lžíce chlebového koření2 lžíce máslapo pípnutí možno přidat semínka /lněné, slunečnicové.../
Postup přípravy
Nejprve vložíme tekuté suroviny, navrch mouku.
Cukr na jednu stranu, na něj droždí, sůl a ocet na opačnou stranu.
Program Klasik /ETA Harmony/
/používám velikost 1, tmavá kůrka - chlebík má kůrku krásně křupavou, ale ne tvrdou, jako se mi to občas stává u velikosti 2/
Cukr na jednu stranu, na něj droždí, sůl a ocet na opačnou stranu.
Program Klasik /ETA Harmony/
/používám velikost 1, tmavá kůrka - chlebík má kůrku krásně křupavou, ale ne tvrdou, jako se mi to občas stává u velikosti 2/
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zdenan
(upraveno)
9. 12. 2007, 17:12
Prosím Tě co Díky
EliM111
(upraveno)
7. 11. 2007, 9:17
Chlebík je opravdu nadýchaný a výborný, jen jsem dala místo chlebového koření, které nám nechutná, kmín a taky jsem přidala slunečnicová semínka a byl opravu moc dobrý
promimi
(upraveno)
10. 11. 2007, 14:52
@EliM111
No tak to je přesně manželova variace Náš Šimonek v něm ještě miluje dýňová semínka- chlebové koření taky moc nemusí