Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Houbová omáčka

0.0
Houbová omáčka

Potřebné ingredience

asi 300 g žampionů, dobré by byly i hříbky, 1 menší cibule, oříšek másla, kelímek smetany, hrst strouhaného sýra na zahuštění

Postup přípravy

Na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na plátky pokrájené houby a několik minut dusíme. Když houbičky pustí šťávu, vaříme odkryté, aby se trochu vypařila voda. Poté vlijeme smetanu (pokud je v hrnci stále voda, tak necháme trochu odstát mimo sporák, aby voda vychladla a smetana se hned nesrazila) a přivedeme k varu. Zahustíme strouhaným sýrem a jakmile se rozpustí, můžeme podávat - omáčka je dobrá k opečeným kuřecím nebo vepřovým plátkům, s rýží nebo hranolky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie