Zobrazit přihlášovací formulář
HOUBY
Houbová omáčka

Houbová omáčka

Potřebné ingredience

asi 300 g žampionů, dobré by byly i hříbky, 1 menší cibule, oříšek másla, kelímek smetany, hrst strouhaného sýra na zahuštění

Postup přípravy

Na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na plátky pokrájené houby a několik minut dusíme. Když houbičky pustí šťávu, vaříme odkryté, aby se trochu vypařila…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené kapustičky s mletým masem

Zapečené kapustičky s mletým masem

Potřebné ingredience

600 g mletého masa, 500 g kapustiček (čerstvé nebo mražené), 1 velká cibule, 6 stroužků česneku, 3 vejce, 200 g tvrdého sýra (používám čedar), tymián nebo majoránka, pepř, sůl, trocha oleje

Postup přípravy

V hluboké pánvi osmahneme na troše oleje nadrobno nakrájenou cibuli, až zezlátne. Přidáme mleté maso, také osmahneme, osobně přidávám i trochu vody a dusím pod poklicí, aby se…

Zobrazit více...

Kategorie