Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Zapečené kapustičky s mletým masem

0.0
Zapečené kapustičky s mletým masem

Potřebné ingredience

600 g mletého masa, 500 g kapustiček (čerstvé nebo mražené), 1 velká cibule, 6 stroužků česneku, 3 vejce, 200 g tvrdého sýra (používám čedar), tymián nebo majoránka, pepř, sůl, trocha oleje

Postup přípravy

V hluboké pánvi osmahneme na troše oleje nadrobno nakrájenou cibuli, až zezlátne. Přidáme mleté maso, také osmahneme, osobně přidávám i trochu vody a dusím pod poklicí, aby se pořádně uvařilo. Pak přidáme pepř, sůl, majoránku nebo tymián a utřený česnek a kapustičky. Dusíme, dokud kapustičky nezměknou a voda se nevypaří. Tuhle směs pak přesuneme do zapékací misky a přelijeme rozšlehanými vejci (zdá-li se vám to suché, můžete přidat trochu mléka), necháme asi 20 minut zapéct. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a necháme chviličku v troubě, aby se rozpustil. Je to výborné s hranolkami, americkými brambory apod. Je to vlastně taková méně pracná a zdravější obměna kapustových karbanátků...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie