Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koblihy z trouby(bez oleje)

Koblihy z trouby(bez oleje)

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 250ml mléka, 1 žloutek, 40g cukru, 50g másla nebo HERY, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1 kostka droždí(42g) náplň: marmeláda nebo povidla na potření: kousek másla, 1-3 lžíce rumu(dle chuti)

Postup přípravy

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, já dělám v DP, ale můžete i ručně. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Luxusní chlebíček do trouby.)

Luxusní chlebíček do trouby.)

Potřebné ingredience

200ml vody,200ml černého piva,2lžičky soli,1lžička cukru,2 lžičky drceného kmínu,300g hl.mouky,150g pšeničné chlebové mouky,150g žitné chlebové mouky,menší půlka droždí(z 42g)

Postup přípravy

Zadělávám těsto v pekárně.)Do pekáry si dáme všechny tekuté věci..a potom mouku...z vykynutého těsta si uděláme jakýkoliv tvar chleba a dáme na plech na chvíli vykynout..poté…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bulkové kytičky

Bulkové kytičky

Potřebné ingredience

260 ml teplé vody 50g rozpuštěného sádla 250g polohrubé mouky 250g hladké mouky 1 lžíce medu 28 g čerstvého droždí 2 lžičky soli

Postup přípravy

Program těsto, z něj vytvořit 2 x 7 bulek (já měla 8 a bylo to moc) a dávat kousek od sebe do tvaru kytičky. Nechat cca 20 minut dokynout, potřít vajíčkem nebo studenou vodou,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bramborovy chleba trošku inak

Bramborovy chleba trošku inak

Potřebné ingredience

Cesto:700 g rozmixovanych zemiakov,10 g cukru,10 g oleja,1240 g hl.muky,70 g drozdia,6 g zemiak.škrobu,rasca,semiačka podla chuti,1PL octu Zemiakova hmota: 500g zemiakov,1 liter vody,50 g soli

Postup přípravy

Najprv si uvarime zemiaky do makka a všetko spolu rozmixujeme ponornym mixerom na kašu,aj s vodou.Cesto si vymiesime v pekarni,nechame vykysnut,vytvarujeme bochnik a upečieme na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vánočka

Vánočka

Potřebné ingredience

300 ml mléka 100 g cukru 125 g tuku 2 vejce špetka soli 250 g hladké mouky 400 g polohrubé mouky citronová kůra a pár kapek citr. šťávy 1,5 lž. sušeného X necelá 1/2 čerstvého droždí

Postup přípravy

Já zadělávám z poloviční dávky a nechávám ji ještě kynout na plechu. Motám 3 patra - ze 4, ze 3 a ze 2 pramenů. Je krásně nadýchaná a vydrží dobrá 3 dny, ale málo kdy nám…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Potřebné ingredience

200 ml mléka 120 ml oleje špetka soli 60 g cukru krystal 500 g hladké mouky 20 g droždí vejce na potření

Postup přípravy

Těsto krásně nakyne pekárna, vy jen vyválíte, naplníte, zamotáte, potřete vajíčkem a trouba upeče.... :o)))

Naše rohlíčky jsou plněny jeblečnými povidly.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Langoše

Langoše

Potřebné ingredience

800g hl.mouky,2 vejce,kelímek kysané smetany,kelímek mléka,lžička soli,40g-1 kostka droždí.Těsto dáme do vymazaného sáčku na 2 h. kynout do lednice.Těsto v lednici vydrží až 3 dny. zdobení /kečup,sýr cihla,tatarská omáčka česnek prolisovaný,voda asi 2 PL,sůl -

Postup přípravy

Vytáhnu si placku s těstem jde krásně pracovat,pomohu si válečkem!Smažím v oleji a zdobím dle obrázku,kdo snáší česnek udělám pod kečup česnek s vodou a solí mašlovačkou rozetřu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba s podmáslím

Chleba s podmáslím

Potřebné ingredience

350 ml.podmáslí,2CL soli,500g pol.mouky,250g žitná chlebová,1/2lžič.cukru,20g droždí rozdrobit,l menší brambor nastrouhat, 2 CL sezamový semínko,2PL olej, prog. zakladní,kůrka tmavá

Postup přípravy

dám do pekárny a pustím program č. 1 DOMO 3955

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Švýcarky,Makový závin

Švýcarky,Makový závin

Potřebné ingredience

1/2l mléka,10dkg Hera,1 celé vejce,80 dkg hl.mouky,1 lžičku soli,10 dkg cukru krup.1 lžíčka droždí rozdrobit

Postup přípravy

Nechat půl hodky v pekárně kynout,pak na vále promnou,ven bubliny z těsta,ještě chvilku kynout.Vyválet obdélník potřít máslem ,posypat cukrem krystal,skořicí,zavinout a nakrájet…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
BÁBOVKA ZE ŠLEHAČKY

BÁBOVKA ZE ŠLEHAČKY

Potřebné ingredience

2 HRNKY POLOHRUBÉ MOUKY 1 HRNEK CUKRU 1 VANILKOVÍ CUKR 1 PRÁŠEK DO PEČIVA 2 NEBO2 VEJDE ŠLEHAČKA 2LČÍCE KAKAA TROCU MLÉKA

Postup přípravy

ŠLEHAČKU,MLÉKO,VEJCE,MOUKU,CUKR,VANIL.CUKR,PR.DO PEČIVA NECHÁ UMÍCHAT TĚSTO, DO TROCH MLÉKA UDĚLAM KAŠI Z KAKAA, A NAKONEC NALEJU DO TĚSTA A JEM MÁLO ZAMÍCHAT A PEČU ASI 45MIN.

Zobrazit více...

Kategorie