Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Buchta margotka do pekárny

Buchta margotka do pekárny

Potřebné ingredience

1 šlehačka, 10 lžic mléka, 2 celá vejce, 1 sklenka cukru, 1 vanilkový cukr, 2 sklenky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 čokoláda Margot

Postup přípravy

Všechny ingredience dáme do pekárny v uvedeném pořadí, čokoládu nastrouháme do těsta až po zaznění signálu. Já používám program dort, nemusím hlídat vůbec nic, pečená je pak…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pizza tyčinky

Pizza tyčinky

Potřebné ingredience

200 ml vody 4 lžíce oleje 2 lžičky soli 1 lžička pizza koření 1 vejce 200 g pizza mouky (viz foto) 290 g hladké mouky 1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí 1 lžička cukru

Postup přípravy

Jestli děláte těsto v pekárně, dáte všechny přísady do míchací nádoby. Tak jak jste zvyklé, nejprve vše tekuté, pak sypké, droždí až navrch.
Nebo udělat těsto klasicky, ručně…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KOKOSOVE VENČEKY

KOKOSOVE VENČEKY

Potřebné ingredience

CESTO: 250g polohr.muky,1,5 dcl mlieka,40 g kr.cukru, sol,5 g droždia,1 vajičko,25g makkeho masla PLNKA:100 g kokosu,100 g pr.cukru,30 g makkeho masla,1 vajce

Postup přípravy

Do pekarne dame všetky prisady na cesto okrem masla,to pridame az ked sa nam všetko spojí.(Ja som potom ešte musela pridat trošku muky,lebo sa mi lepilo).Vymiesime a nechame 45…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Francouský chléb s pažitkou

Francouský chléb s pažitkou

Potřebné ingredience

voda.........250ml,mléko............2pol. lžíce,cukr...........2pol. lžíce,sůl...........1lžička,olej.........1pol. lžíce,bílá mouka............450g,sušené kvasnice............1lžička,sekaná pažitka..............1pol.lžíce,program ......FRANCOUSKÝ

Postup přípravy

Vše jak se dává.Nejprve mokré a pak suché. Já jsem použila jen 350g bílou mouku a 100g žitné tmavé. A přidala jsem chlebové koření. MOc nám chutná večer jsem dělala další.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koblihy z trouby(bez oleje)

Koblihy z trouby(bez oleje)

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 250ml mléka, 1 žloutek, 40g cukru, 50g másla nebo HERY, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1 kostka droždí(42g) náplň: marmeláda nebo povidla na potření: kousek másla, 1-3 lžíce rumu(dle chuti)

Postup přípravy

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, já dělám v DP, ale můžete i ručně. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Luxusní chlebíček do trouby.)

Luxusní chlebíček do trouby.)

Potřebné ingredience

200ml vody,200ml černého piva,2lžičky soli,1lžička cukru,2 lžičky drceného kmínu,300g hl.mouky,150g pšeničné chlebové mouky,150g žitné chlebové mouky,menší půlka droždí(z 42g)

Postup přípravy

Zadělávám těsto v pekárně.)Do pekáry si dáme všechny tekuté věci..a potom mouku...z vykynutého těsta si uděláme jakýkoliv tvar chleba a dáme na plech na chvíli vykynout..poté…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bulkové kytičky

Bulkové kytičky

Potřebné ingredience

260 ml teplé vody 50g rozpuštěného sádla 250g polohrubé mouky 250g hladké mouky 1 lžíce medu 28 g čerstvého droždí 2 lžičky soli

Postup přípravy

Program těsto, z něj vytvořit 2 x 7 bulek (já měla 8 a bylo to moc) a dávat kousek od sebe do tvaru kytičky. Nechat cca 20 minut dokynout, potřít vajíčkem nebo studenou vodou,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bramborovy chleba trošku inak

Bramborovy chleba trošku inak

Potřebné ingredience

Cesto:700 g rozmixovanych zemiakov,10 g cukru,10 g oleja,1240 g hl.muky,70 g drozdia,6 g zemiak.škrobu,rasca,semiačka podla chuti,1PL octu Zemiakova hmota: 500g zemiakov,1 liter vody,50 g soli

Postup přípravy

Najprv si uvarime zemiaky do makka a všetko spolu rozmixujeme ponornym mixerom na kašu,aj s vodou.Cesto si vymiesime v pekarni,nechame vykysnut,vytvarujeme bochnik a upečieme na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vánočka

Vánočka

Potřebné ingredience

300 ml mléka 100 g cukru 125 g tuku 2 vejce špetka soli 250 g hladké mouky 400 g polohrubé mouky citronová kůra a pár kapek citr. šťávy 1,5 lž. sušeného X necelá 1/2 čerstvého droždí

Postup přípravy

Já zadělávám z poloviční dávky a nechávám ji ještě kynout na plechu. Motám 3 patra - ze 4, ze 3 a ze 2 pramenů. Je krásně nadýchaná a vydrží dobrá 3 dny, ale málo kdy nám…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Potřebné ingredience

200 ml mléka 120 ml oleje špetka soli 60 g cukru krystal 500 g hladké mouky 20 g droždí vejce na potření

Postup přípravy

Těsto krásně nakyne pekárna, vy jen vyválíte, naplníte, zamotáte, potřete vajíčkem a trouba upeče.... :o)))

Naše rohlíčky jsou plněny jeblečnými povidly.

Zobrazit více...

Kategorie