Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Úžasná veka - podle Marcely V. (Marcela+)

Úžasná veka - podle Marcely V. (Marcela+)

Potřebné ingredience

275 ml mléka, 1 vejce, 3 lžičky oleje, 1 lžička citronové šťávy, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru, 500 g hladké mouky, 2,5 lžičky droždí

Postup přípravy

V pekárně nechat umíchat a vykynout, potom vytvarovat dva válečky a nechat na teplém místě asi 50 minut kynout. Pečeme asi 25 minut na 180 st.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Francouzský koláč "číňan" - PLNÁ VERZE!

Francouzský koláč "číňan" - PLNÁ VERZE!

Potřebné ingredience

100 g mléka, 100 g měkkého másla, 2 rozšlehaná vejce, 400 g hladké mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí. Na krém: 2 - 3 žloutky, 1 vanilkový pudink, 50 g cukru, 250 ml mléka. Čokoláda, lžíce cukru, trochu vody (cukr a voda jsou na potírání)

Postup přípravy

Když byl v Lidlu "francouzský týden", tak jsem si tam koupila takové šneky - pečivo a mooooc mi to chutnalo. Básnila jsem o tom před dcerou, která má přítele francouze a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba - můj první z trouby ....

Chleba - můj první z trouby ....

Potřebné ingredience

podle Zuzany Kolowratové (Bzukova2) - 380 ml vody, 1,5 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžíčky soli, 360 g hladké mouky, 215g žitné mouky chlebové, 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí - 1/2 kostky

Postup přípravy

Pekla jsem ho přede dvěma dny rovnou v pekárně, a protože mi moc chutnal, tak jsem dnes vyzkoušela poprvé v troubě.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné housky s návodem na pletení

Celozrnné housky s návodem na pletení

Potřebné ingredience

250 ml vody 3 lžíce oleje 1 lžíce octa 200 g celozrnné pšeničné mouky 150 g hladké mouky 50 g celozrnné žitné mouky 1 lžička soli 1 lžička cukru 1 lžička droždí

Postup přípravy

V pekárně nechat umíchat a vykynout, potom umotat houstičky. Díky úžasnému zlepšováku (který jsem okoukala samozřejmě zde, ale už bohužel nevím, od koho) jsou housky zapletené…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba - pečený v římském hrnci

Chleba - pečený v římském hrnci

Potřebné ingredience

podle Zuzany Kolowratové (Bzukova2) - 380 ml vody, 1,5 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 360 g hladké mouky, 215g žitné mouky chlebové, 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí - 1 a 1/2 lžičky

Postup přípravy

Po vykynutí těsta v pekárně jsem "uplácala" šišku a nechala ještě kynout. Mezitím jsem namočila hrnec. Asi po dvaceti minutách jsem vodu vylila, hrnec vyložila pečícím…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíky plněné slaninou a sýrem

Rohlíky plněné slaninou a sýrem

Potřebné ingredience

350 ml vody, 80 ml oleje, 1 žloutek (bílek na potření), 360 g hladké mouky, 280 g polohrubé mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1 1/2 lžičky droždí

Postup přípravy

V pekárně nechat umíchat a vykynout, potom zabalit rohlíky.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vánočka 2010 - podle Alena M. (MachyA)

Vánočka 2010 - podle Alena M. (MachyA)

Potřebné ingredience

600 g hladké mouky, 100 g cukru, 1 cukr vanilkový, 1/4 l mléka, 30 g droždí, 2 vejce, 120 g Hery, lžička soli, sekané mandle, lžička citrónového aroma nebo nastrouhaná citrónová kůra

Postup přípravy

Jako vždy (ať vánočka na vánoce nebo pletenec na velikonoce) podle Alena M. (MachyA) ID 51989 - NEJÚŽASNĚJŠÍ VELIKONOČNÍ PLETENEC (nebo mazanec, vánočka) nejen v domácí pekárně! -…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Další variace na téma "číňan"

Další variace na téma "číňan"

Potřebné ingredience

Těsto jako na "číňana" - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83483&user=125300 - 100 g mléka, 100 g měkkého másla, 2 rozšlehaná vejce, 400 g hladké mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí. Llžíce cukru, trochu vody (cukr a voda jsou na potírání). Nutela, čokoláda, příp. ořechy.

Postup přípravy

Další uplatnění těsta na "číňana" - z vykynutého těsta jsem si vyválela placku, potřela nutelou a posypala nakrájenou čokoládou. Dál jsem se inspirovala tímto receptem:…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
skládaná buchta podle Marty G. (Egreska)

skládaná buchta podle Marty G. (Egreska)

Potřebné ingredience

3 hrnky polohrubé mouky, 1/4 hrnku cukru krupice, 1/2 kostky droždí, špetka soli, 1/3 hrnku mléka, 50 g másla, 1/4 hrnku teplé vody, 2 vejce. 1/4 hrnku rozpuštěného másla na potírání.

Postup přípravy

Z vykynutého těsta vyválíme plát, který potřeme rozpuštěným máslem a posypeme čokoládou a mandlovými lupínky (nebo čímkoliv jiným - podle chuti). Pokrájíme na 5 pásů, ty položíme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Závin z kynutého těsta z tvarohem

Závin z kynutého těsta z tvarohem

Potřebné ingredience

Těsto jako na "číňana" - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83483&user=125300 - 100 g mléka, 100 g měkkého másla, 2 rozšlehaná vejce, 400 g hladké mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí. Llžíce cukru, trochu vody (cukr a voda jsou na potírání). Tvaroh, vejce, cukr + zavařenina, povidla, apod.

Postup přípravy

Další uplatnění těsta na "číňana" - z vykynutého těsta jsem si vyválela dvě placky, potřela tvarohem a višňovým gelem (povidly) a zavinula. Před pečením a po upečení jsem…

Zobrazit více...

Kategorie