Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Makovky

Makovky

Potřebné ingredience

430 dkg hl.mouky,75g rozpuštěné hery,180 ml vlažné vody,1 žloutek,1 vanilkový cukr,50g cukru, špetka soli, str.citr.kůra .25g droždí,na potření žloutek ,na posyp mák

Postup přípravy

Do pekárny dáme nejdříve vše tekuté ,pak sypké, zapneme program těsto. Když je hotovo ještě těsto propracujeme ,rozdělíme na dílky (asi 16 kusů)z každého uděláme bulku a necháme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nadýchané švestkové knedlíky- zadělané v domácí pekárně

Nadýchané švestkové knedlíky- zadělané v domácí pekárně

Potřebné ingredience

230 ml mléka,1 lžíce olivového oleje,1 žloutek,500 g hrubé mouky,1 káv.lžička soli,2 lžičky cukru,25 g droždí,švestky,mák a cukr na posypání,sádlo na polití

Postup přípravy

Do nádoby pekárny dáme nejdříve tekuté suroviny,pak sypké -navrch rozdrobíme droždí a zapneme program těsto.Nakynuté vyklopíme na pomoučený vál a oddělujeme kousky,které plníme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí makovky

Domácí makovky

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky,350 g polohrubé mouky ,350 ml vlažné vody,150 g rozpuštěné Hery nebo másla,150 g cukru krupice,1 vejce,1/2 lžičky soli,1 lžičku cukru,1 kostka droždí, mák na posypání,1 vejce a mléko na potření.

Postup přípravy

Do nádoby dáme vlažnou vodu,rozpuštěné máslo ,vejce,vsypeme obě mouky, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Zapneme program těsto a necháme pracovat pekárnu. Pak vyklopíme na vál z…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slunečnicový chléb s kefírem

Slunečnicový chléb s kefírem

Potřebné ingredience

250 ml kefíru,150 ml vlažné vody,1 lžíce olivového oleje( nebo slunečnicový),1 lžička soli,1 lžička cukru,120 g žitné mouky,220 g hladké pšeničné mouky,250 g kupované směsi na slunečnicový chleba ( od Labety),15 g droždí 1 lžíce lněných semínek 1 lžíce slunečnicových semínek

Postup přípravy

Suroviny dáme do nádoby pekárn y,nejdříve tekuté,pak mouky ,semínka,cukr,sůl a navrch rozdrobíme droždí.Zapneme program chléb se středně propečenou kůrkou.( povrch jsem při…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté švestkové knedlíky s tvarohem- sezóna švestek začíná

Kynuté švestkové knedlíky s tvarohem- sezóna švestek…

Potřebné ingredience

300g hrubé mouky,200 ml vlažného mléka,1 lžičku soli,2 lžičky krystalového cukru,půl kostky droždí,švestky, na posypání tvaroh(kupuji Olešnický),moučkový cukr,rozpuštěné máslo

Postup přípravy

Do nádoby dáme vlažné mléko rozšlehané vejce,odváženou mouku,cukr,sůl a navrch rozdrobíme droždí-zapneme program těsto a necháme pracovat.( je.li třeba přidáme mouku či mléko…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ořechový chléb zadělávaný v pekárně-pečený v troubě

Ořechový chléb zadělávaný v pekárně-pečený v troubě

Potřebné ingredience

360 ml podmáslí,250g pšeničné celozrnné mouky,250 g žitné mouky,2 lžičky medu,20g droždí,1 lžička soli,100 g ořechů

Postup přípravy

Do mísící nádoby nalijeme podmáslí, přidáme med,odváženou mouku ,lžičku soli ,nahrubo nasekané ořechy ( pár jich můžeme nechat celých), navrch nadrolíme čerstvé droždí. Zapneme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jogurtový chléb s dýňovými semínky

Jogurtový chléb s dýňovými semínky

Potřebné ingredience

1 kelímek bílého jogurtu(150g),250 ml vlažné vody,430 g hladké pšeničné mouky,130 g žitné celozrnné mouky,2 lžičky sušeného kvásku,2 lžičky cukru,2 lžičky soli,2 lžičky drceného kmínu,3 lžíce dýňových semínek,1 sáček droždí ( Labeta 7g)

Postup přípravy

Do nádoby v pekárně si dám nejdříve vodu,jogurt,přisypu odváženou mouku.Pak dám do jednoho rohu cukr, do druhého sůl,do třetího kmín , navrch přidám kvásek a droždí.Zapnu program…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bagetky z tatarky ze špaldové mouky

Bagetky z tatarky ze špaldové mouky

Potřebné ingredience

230 dkg hladké mouky, 260 dkg špaldové mouky,1 lžička soli,2 lžičky cukru krystalového,220 ml vody - 250 ml vody,1 malá tatarská( v krabičce),25 g droždí, vejce na potření,kmín a sezam na posypání

Postup přípravy

Suroviny si dáme do pekárny ,nejdřív vodu ( dáme 220 ml případně přidáme ),tatrskou omáčku , nasypeme odvážené mouky,do jednoho rohu dáme cukr,do druhého sůl a napovrch rozdrobíme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné rohlíky z domácí pekárny

Celozrnné rohlíky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

250 g celozrnné pšeničné mouky , 100 g hladké pšeničné mouky, 50 g žitné mouky ,1 balíček sušeného droždí ,1 lžička cukru, 2 lžičky soli ,1 lžíce octa ,80 g sádla , 250 ml vlažné vody, 1 lžička kmínu , ½ lžičky fenyklu, 3 lžíce slunečnicových semínek

Postup přípravy

Do hnětací mísy z pekárny dáme vlažnou vodu ,rozpuštěné sádlo,1 lžíci octa, přidáme odváženou mouku.

Do jednoho rohu dáme 2 lžičky soli, do druhého 1 lžičku cukru.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý jablečný závin

Kynutý jablečný závin

Potřebné ingredience

Na těsto :125 ml mléka,125 ml vody, 50g hery, 1 lžíce krupicového cukru, špetka soli, 400g hladké mouky, 1/4 kostky droždí Na náplň: strouhanka, máslo, nastrouhaná jablka, vanilkový cukr, skořice, rozinky 1 vejce na potření

Postup přípravy

Vše na těsto dáme do míchací nádoby pekárny-nejdříve mléko ,vodu ,rozpuštěno heru, potom mouku, cukr, sůl a navrch rozdrobené droždí-zapneme program těsto a necháme pekárnu…

Zobrazit více...

Kategorie