Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Celozrnné rohlíky z domácí pekárny

0.0
Celozrnné rohlíky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

250 g celozrnné pšeničné mouky , 100 g hladké pšeničné mouky, 50 g žitné mouky ,1 balíček sušeného droždí ,1 lžička cukru, 2 lžičky soli ,1 lžíce octa ,80 g sádla , 250 ml vlažné vody, 1 lžička kmínu , ½ lžičky fenyklu, 3 lžíce slunečnicových semínek

Postup přípravy

Do hnětací mísy z pekárny dáme vlažnou vodu ,rozpuštěné sádlo,1 lžíci octa, přidáme odváženou mouku.

Do jednoho rohu dáme 2 lžičky soli, do druhého 1 lžičku cukru.

Na povrch nasypeme sáček droždí používám droždí od Labety.

Dáme do domácí pekárny a zapneme program těsto. Po zaznění tónu přisypeme semínka.

Vypracované, vykynuté těsto dáme na vál a vyválíme větší obdélník ze kterého šikmým řezem vytvoříme trojúhelníky.

Ty pak zarolujeme od širší strany ,tak aby vznikly rohlíky.

Narovnáme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě půl hodiny kynout.

Rohlíky pak pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut dozlatova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

NAMIKY 16. 2. 2016, 20:44
(clamp) (clamp) (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie