(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
Celozrnné rohlíky z domácí pekárny
Potřebné ingredience
Na motivy receptu z Bakulca.cz: 250ml mléka, 2 vejce, 3 lžíce oleje, lžička cukru, 2 lžičky soli, 250g hladké mouky, 250g celozrnné žitné mouky (nebo jiná kombinace jiných typů mouky), 1,5 lžičky sušeného droždí+kmín, příp. hrubá mořská sůl, příp. mák, příp. sezamové semínko, atd.
Postup přípravy
Na dno DP nalít tekuté přísady, nasypat sypké přísady, nahoru na jednu stranu sůl, na druhou droždí a cukr. Po vykynutí umotat z kruhových výsečí rohlíky, vyskládat na plech zamotáním dolů (aby nebyly rohaté jako ty moje, i když děti nejvíc ocení právě ten rožek, který mohou ukousnout) pomašlovat vejcem, příp. posypat. Upéct na 175 stupňů. Rohlíky jsou krásně vláčné i na druhý den. Z dávky se vyrobí cca 12 menších rohlíčků.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bebushka
(upraveno)
20. 12. 2010, 9:50
po vyjmutí z pekárny necháváte jeste kynout? Nebo rovnou dáváte péct? Děkuji Verča
Lenka H. K.
(upraveno)
21. 12. 2010, 16:37
@bebushka
Verčo, dneska jsem je zrovna pekla - umotám rohlíky, nechám ještě znovu kynout a upeču.
bebushka
(upraveno)
20. 12. 2010, 13:14
@bebushka
Výborné!!!
D.a.n.k.a.
(upraveno)
13. 3. 2010, 16:31
Upekla jsem dnes rohlíky dle tohoto receptu.Dala jsem 40g žitné lámanky,trochu pšeničné celozrnné mouky a zbytek do 250g - celozrnné žitné mouky, droždí čerstvé, sušené nedávám. Jsou skvělé, dík za recept. Příště budu dělat z dávky a půl, mám pekárnu Eta Harmony.
D.a.n.k.a.
(upraveno)
1. 3. 2010, 17:22
Pokud se rohlíky motají z těchto kruhových výsečí, tak jsou rohaté vždycky. Já je raději motám z oválné placičky - jsou bez rohů a není to zase tak pracné.Dříve jsem je dělala také z těchto výsečí a štvalo mě, že na konci byly vždy moc upečené a tvrdé. Z oválů je to v pohodě.A ještě něco - když rohlík umotám, tak ho ještě vyválím na válu víc do délky.
Ilonáček
(upraveno)
9. 2. 2010, 16:20