Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Trojka s bagry

Trojka s bagry

Potřebné ingredience

Dort byl pro mého syna, zadání "dort s červeným kolovým bagrem a nějakým dalším stavebním strojem", ten další stroj už mi byl naštěstí ponechán na libovůli. Myslela jsem, že na tom nic není, ale šly mi ty bagry jak psovi pastva. Všechny ozdoby jsou z pravého marcipánu, pouze domečky mají zadní stěnu z WI.

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vánočka, pro velký úspěch

Vánočka, pro velký úspěch

Potřebné ingredience

20g droždí (1/2 kostky), 250ml mléka, 80-100g cukru krupice, 500g hladké mouky, citronová kůra, vanilkový cukr, 60g másla, 1 žloutek (anebo klidně 2, pokud Vám zbudou např. od zdobení perníčků), špetka soli

Postup přípravy

Přepisuji svůj smazaný neinspirativní recept obsahující "pouze" složení těsta na recept s postupem: Do domácí pekárny dáte v tomto pořadí: žloutek, rozpuštěné máslo,…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníková chaloupka - s lentilkami, jak se líbí mým dětem

Perníková chaloupka - s lentilkami, jak se líbí mým…

Potřebné ingredience

4 vejce, 4 velké lžíce medu, 360g moučk. cukru, 560g hladké mouky (plus dosypat dle potřeby), citronová kůra, 50g sádla, 1/2 prášku do perníku, pytlík perníkového koření

Postup přípravy

Z přísad vypracovat těsto, pokud lepí, dosypat mouku, zabalit do fólie, a nechat v lednici odležet alespoň do druhého dne. Na pomoučeném vále vyválet na tužku silně, vykrájet…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduché kiwi řezy, tvarohovo-pudingové

Jednoduché kiwi řezy, tvarohovo-pudingové

Potřebné ingredience

Kakaový korpus ze 2 vajíček (žloutky utřít do pěny s 80g cukru, přišlehat lžíci, dvě kakaa a dvě lžíce vody, ušlehat sníh z bílků, a obojí spojit s 80g polohr. mouky a špetkou PDP), vanilkový puding z 300ml mléka smíchaný s půlkou vaničky tvarohu, kiwi, čilé dortové želé (dělala jsem z 250ml ananasového džusu).

Postup přípravy

Upéct korpus, vyndat z formy, pokapat griotkou, vrátit zpátky do formy, navršit náplň a uhladit, poklást kiwi, zalít želé připraveným podle návodu.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malinová semifreda

Malinová semifreda

Potřebné ingredience

Světlý korpus (3 žloutky+3 bílky, 3 lžíce vody, 120g cukru, 120g polohr. mouky, 1/2 lžičky PDP), malinové želé, tvarohovo-šlehačková, nebo šlehačkovo-malinová náplň

Postup přípravy

Další cvičné pečení na téma "co dům dal".

Zobrazit více...
DORTY
Nugátový jogurtovo-tvarohový dort s banánem

Nugátový jogurtovo-tvarohový dort s banánem

Potřebné ingredience

Recept opět hlavně pro mě :-): korpus - 3 vejce, 3 rovné lžíce cukru krupice, 3 lžíce polohrubé mouky, 3 lžičky oleje, 1 lžíce kakaa / Náplň: 250g tvarohu (vanička), 250g bílého jogurtu (Hollandia), 2-3 lžíce Nutelly, 1/2 rozmixovaného zralého banánu + 1,5 balíčku želatinového ztužovače rozmíchaného ve vodě podle návodu / čokoládová poleva a šlehačka se Smetafixem na ozdobení

Postup přípravy

1. Na korpus ušlehat do pěny žloutky s cukrem, přišlehat olej a kakao, vyšlehat sníh z bílků a na střídačku s moukou opatrně zapracovat do žloutkové hmoty, upéct na cca 170 stupňů…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Meruňková semifreda

Meruňková semifreda

Potřebné ingredience

Korpus světlý (použila jsem odřezky z korpusu na dort), náplň ze dvou šlehaček, 80g tvarohu, 120g meruňkové marmelády a želatinového ztužovače rozmíchaného v deci vody, plus uvnitř každého zákusku je lžička zakysky oslazené vanilkovým cukrem.

Postup přípravy

Viz jinde.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nugátová semifreda

Nugátová semifreda

Potřebné ingredience

Kakaový korpus (upečeno v kulaté rozevírací formě) / náplň: 1 vanička tvarohu, 1 šlehačka 33%, 1 lžíce Nutelly, 50g čokolády rozpuštěné ve vodní lázni, 1 želatinový ztužovač rozmíchaný v deci vody + šlehačka se Smetafixem, ovoce a čokoládové filigránky na ozdobu. Uvnitř pod náplní je schovaný ještě kousek banánu. Chtěla jsem tam dát jiné ovoce, ale tradičně jsme doma neměli, co jsem myslela, že doma máme :-)))).

Postup přípravy

Na náplň ušlehat tvaroh s Nutellou a rozpuštěnou čokoládou, vyšlehat šlehačku, obojí spojit a přidat želatinový ztužovač podle návodu. Žádný další cukr. Zákusky vykrájet z plátu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koláče - krásně měkké a vláčné i na druhý den

Koláče - krásně měkké a vláčné i na druhý den

Potřebné ingredience

Těsto: 1/2 kostky kvasnic, 250-300ml mléka, 60g cukru krupice, 500g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 60g másla, 1 žloutek, špetka soli - do domácí pekárny dát v pořadí: žloutek, rozpuštěné máslo, špetku soli, prosátou mouku a prosátý cukr, vanilkový cukr, kvásek z kvasnic a ohřátého mléka. Po vykynutí vytvořit koláče, uprostřed zploštit, naplnit nádivkami (nejlépe sáčkem nebo zdobičkou), pomašlovat bílkem s troškou mléka a upéct na střední teplotu. Hned po upečení zacukrovat, aby se vlhkost udržela uvnitř a koláče nevysychaly.

Postup přípravy

Veškeré kynuté pečivo peču z tohoto těsta, skvěle chutná, netvrdne a nevysychá.

Zobrazit více...
DORTY
Černorybízový šlehačkový dort s růží

Černorybízový šlehačkový dort s růží

Potřebné ingredience

Světlý korpus ze 4 vajec, náplň (1 vanička tvarohu + 1 Lučina 120g + 1 šlehačka 33% + 1 vanilkový cukr + 4 lžičky cukru + 1 želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker) půl bílá, půl s rybízovou marmeládou

Postup přípravy

Viz jiné recepty

Zobrazit více...

Kategorie