Nugátový jogurtovo-tvarohový dort s banánem

Potřebné ingredience
Recept opět hlavně pro mě :-): korpus - 3 vejce, 3 rovné lžíce cukru krupice, 3 lžíce polohrubé mouky, 3 lžičky oleje, 1 lžíce kakaa / Náplň: 250g tvarohu (vanička), 250g bílého jogurtu (Hollandia), 2-3 lžíce Nutelly, 1/2 rozmixovaného zralého banánu + 1,5 balíčku želatinového ztužovače rozmíchaného ve vodě podle návodu / čokoládová poleva a šlehačka se Smetafixem na ozdobení
Postup přípravy
2. Na náplň sešlehat tvaroh s jogurtem, Nutellou a rozmixovaným banánem, přilít želatinový ztužovač rozmíchaný ve vodě a RYCHLE a DOBŘE promíchat.
3. Korpus prokapat griotkou, poklást banány, nalít náplň (upečený korpus se vždy po vychladnutí smrskne, takže jsem upekla ve větší formě a po vychladnutí seřízla, aby ideálně pasoval do formy o menším průměru, moje je s vysunovatelným dnem, to je důležité, posloužila by i rozevírací).
4. Nechám ztuhnout v lednici a pak naleju čokoládovou polevu. Tahle byla z jedné 100g čokolády na vaření, asi třetiny kelímku smetany ke šlehání a plátečku másla, nepoužila jsem všechnu, ještě zbylo.
5. Nechám znova zatuhnout (řádově hodiny), odstraním formu a dozdobím.

Poleva se dobře krájí, neztuhne úplně, takže řezy jsou pak úhledné.

Motýlci nastříkaní sáčkem na pečicí papír, z rozpuštěných čokoládových čoček Master Martini

Na řezu. Náplň je dosti sladká, Nutellu možno nahradit rozpuštěnou čokoládou.

Výjimečně jsem na cca 650g náplně dala 1,5 balíčku želatinového ztužovače, bála jsem se, že jeden by to nezvládnul, protože náplň byla poměrně řídká - takhle všechno krásně ztuhlo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu









































































































