Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 28 návštěvníků)

Piškotový dort a tvarohový krém

0.0
Piškotový dort a tvarohový krém

Potřebné ingredience

Těsto 5 vajíček, 200 g cukru, 300 g polohrubé mouky. 10 lžic horké vody Krém 1 smetana ke šlehání, 1 tvaroh, 4 lžíce moučkového cukru Zdobení kompotované ovoce jaké má kdo rád, mléčná hmota a piškoty

Postup přípravy

Ušleháme tuhý sníh z bílků, postavíme bokem a vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme 10 lžic horké vody, vyšleháme a postupně přidáváme mouku a sníh z bílků. Dáme upéct asi na 40 minut na 175 °C. Po upečení rozkrojíme podélně na dvě části, necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém, vyšleháme šlehačku s cukrem do husta a přimícháme tvaroh. Necháme okapat ovoce a plníme korpus. Obě půlky korpusu pomažeme marmeládou dle chuti, na jednu půlku dáme polovinu krému, pokladme hustě ovocem a naklademe vrstvu piškotů, přidáme druhou půlku krému a přiklopíme druhou polovinou korpusu. Dáme vychladit, aby krém dobře ztuhl a vlhkost se vsákla do korpusu a piškotů. Necháme vychladit nejlépe přes noc. Když je krém dost tuhý, můžeme zdobit. Krém se neroztéká, takže můžeme zdobit i mléčnou hmotou, nedávala jsem pod ni už žádný další krém, jen jsem dort nahoře lehce potřela štětečkem namočeným v rumu, aby mi hmota neklouzala.
Pokud nepřidáte vrtsvu piškotů, může být dort příliš rozmočený a bude se vám rozjíždět při zdobení. Do krému není třeba přidávat ztužovač ani želatinu, je dobře tuhý a pokud vrstvíte do formy a ve formě necháte i ztuhnout, bude dort krásně držet tvar. Ozdoby na bok dortu se lepí pouze pomocí vody. Vykrojený tvar z rubu potřete vlhkým štětečkem a přiložíte na stranu.

Středy květinek můžou být z lentilek, ty jsem zapomněla koupit, tak jsem nakrojila gumového medvídka...:)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 15. 4. 2010, 10:18
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
HHaannuullee 11. 4. 2010, 22:31
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
cherba 11. 4. 2010, 21:31
(clamp) (clamp) (^) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie