Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborné dalamánky

Výborné dalamánky

Potřebné ingredience

380 - 400ml vody, 1 lžíce oleje, špetka curku, 1 a 1/2 lžičky soli, 250g žitné celozrnné mouky, 250g hladké mouky, 1/4 droždí. Hrubozrnná sůl a celý kmín na posypání, vejce na potření

Postup přípravy

Necháme v pekárně zpracovat těsto, vyklopíme na pomoučený vám, propracujeme a tvoříme bochánky. Nebo jen ze silnějšího válečku odkrajujeme kousky, které "upravíme" do…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Mazanec podle ID 171650

Mazanec podle ID 171650

Potřebné ingredience

275ml mléka, 500g polohrubé mouky, 100g rozpuštěného másla, 1/2 lžičky soli, 1/4 droždí, 4 lžíce cukru, 2 VC, mandle, rozinky

Postup přípravy

Pečeme na program základní (kolem 3 hodin - ne déle, jinak bude suchá) světlá kůrka.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Potřebné ingredience

350g hladké mouky, 150g špaldové celozrnné, 20g droždí, sůl, 200g mléka, cca 80 - 100g vody, 50g oleje. Náplň: šunka, poličan, niva. Vejce semínka, kmín,...

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně a necháme vykynout. Rozdělíme na 5 dílů, z každého vyválíme kruh a rozkrájíme ho na osminky. Jako náplň dáváme šunku, poličan a kopeček…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Anglické rohlíky

Anglické rohlíky

Potřebné ingredience

300ml vody, 100ml oleje, 250g poluhrubé mouky, 350g hladé mouky, 1 lžička soli, asi 1/4 droždí Anglická slanina, sýr, grilovací koření, olej

Postup přípravy

Zadělat těsto v pekárně. Ohlídat a event. přidat tekutiny nebo mouku.
Vyválet rohlíky, nechat je asi 30 min. na plechu přikryté kynout, poté potřít grilovacím kořením…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Anglické rohlíky 2

Anglické rohlíky 2

Potřebné ingredience

300ml mléka, 25g másla, 2 lžičky soli, 500g hladké mouky, 1/4 droždí, koření na pizzu, 200g anglické slaniny, 200g tvrdého sýru, trocha oleje, grilovací koření

Postup přípravy

Zaděláme těsto v pekárně, poté umotáme rohlíky, mírně zmáčkneme, potřeme směsí z oleje, vody a grilovacího koření (koření na pizzu patří do tětsa), poklademe anglickou a sýrem:…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Potřebné ingredience

200ml vody, 35g oleje, 150g strouhaného sýru (z toho 80g do těsta, zbytek na posypání), 14g droždí, 380g hladké mouky, 1 a 1/2 lžičky soli, cukr. Vejce na potření

Postup přípravy

Vše kromě vejce a 70g sýru dáme do pekárny a necháme zadělat těsto. Poté umotáme tvary, necháme ještě chvíli nakynout, potřeme vejcem a posypeme sýrem. Pečeme na 220°C asi 12 -…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Motané plněné pečivo

Motané plněné pečivo

Potřebné ingredience

400ml podmáslí, 1 rovná lžíce medu, 2 lžičky koření na americké brambory, 1 lžička papriky, 2 lžíce chlebového koření, hrst slunečnice, 2 lžíce sušené brkaše, 400g hladké mouky, 100g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžička soli, necelá 1/2 droždí. Náplň: kečup, ev. sušená bazalka, 200g anglické slaniny, 100g strouhaného sýru, 1 vejce na potření

Postup přípravy

V pekárně necháme umíchat těsto, poté rozdělíme na 2 části. Jednu část vyválíme na plát asi 1cm silný, potřeme kečupem, posypeme bylinkami a na polovinu poskládáme anglickou,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vláčné kefírové pečivo

Vláčné kefírové pečivo

Potřebné ingredience

400ml kefíru nebo podmáslí, 500g hladké mouky, 1 a 1/2 lžičky soli, 1/4 čerstvého dorždí, 1 lžička cukru

Postup přípravy

Program těsto, poté umotat pečivo (bagety, veky, housky, rohlíky,...), nechat kynout pod utěrkou asi 30 min., potřít olivovým olejem a péct na 210 ˘C asi 15 - 20 min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Houskový knedlík z pekárny

Houskový knedlík z pekárny

Potřebné ingredience

310ml mléka, 1 vejce, 500g hrubé mouky, 1 lžička soli, 1/4 droždí, 1/2 rohlíku

Postup přípravy

Těsto necháme zadělat v pekárně, po signálu přidáme na kostičky nakrájený rohlík. Vytvarujeme 2 - 3 šišky a vaříme v osolené vodě (menší 15 - 20 min., větší asi 25min.). Hned po…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zdravé vločkové bagety

Zdravé vločkové bagety

Potřebné ingredience

450 - 500ml vody, 3 lžíce octa, 250g pšeničné plnohodnotné mouky, 200g žitné chlebové mouky, 150g hladké mouky, 150g ovesných vloček, 3 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 1/2 čerstvého droždí Ovesné vločky na vál

Postup přípravy

Zaděláme v pekárně hustší těsto, rozdělíme na 5 stejných dílů a vyválíme begaty na vále posypaném ovesnými vločkami, nechýme asi 30 min. pod utěrkou kynout. Pečeme v předehřáté…

Zobrazit více...

Kategorie