Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Zdravé vločkové bagety

0.0
Zdravé vločkové bagety

Potřebné ingredience

450 - 500ml vody, 3 lžíce octa, 250g pšeničné plnohodnotné mouky, 200g žitné chlebové mouky, 150g hladké mouky, 150g ovesných vloček, 3 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 1/2 čerstvého droždí Ovesné vločky na vál

Postup přípravy

Zaděláme v pekárně hustší těsto, rozdělíme na 5 stejných dílů a vyválíme begaty na vále posypaném ovesnými vločkami, nechýme asi 30 min. pod utěrkou kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C 15 - 20 min. Po vytažení z trouby necháme chladnout na mřížce, ne na teplém plechu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JanaPas 9. 4. 2013, 18:47
tak jsem je dnes upekla. Neměla jsem plnohodnotnou, ale obyčejnou polohrubou. Musím ji zkusit sehnat. Ale jsou výborné. Dlouho hledám recept na rohlíky či bulky, které nechutnají jako slaná kynutá buchta. A tyto jsou super. Synovi jsem upekla i "anglické" placky s oravskou slaninou a sýrem. Moc mu chutnají.
Bylinka1 13. 1. 2013, 16:57
(Y)
Jitule L. 24. 5. 2011, 17:51
vypadá to pěkně, ale smím se zeptat co je to plnohodnotná mouka? Moc děkuji
li.za.rd 25. 5. 2011, 20:36
@Jitule L. je to mouka, která je namletá včetně obilného klíčku, má vyšší obsah vlákniny a minerálů, jedná se o mouku pšeničnou. Já mám Předměřickou (takový béžový obal se žlutým krajem), nevím, kdo ještě vyrábí... Určitě seženete ve zdravé výživě.
zuzka89 1. 3. 2011, 18:58
krásné, (Y) zrovna mám v pekárně těsto na chlebík, tak přemýšlím, že bych zkusila bagetky podle vašeho vzoru.
li.za.rd 1. 3. 2011, 19:33
@zuzka89 Zkuste, třeba vám zachutnají. Já je mám ráda jen první den, druhý den už nic moc :^)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie