(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Podmáslový vločkový chleba z remosky

Potřebné ingredience
170 g vody, 100 g podmáslí, lžička cukru, lžička oleje, 1,5 lžičky soli, lžička drceného kmínu nebo chlebového koření, 50 g ovesných vloček, 100 g žitné chlebové mouky, 100 g pšeničné celozrnné mouky jemné, 170 g hladké mouky, 30 g hrubé mouky, 18 g droždí (Od té doby, co jsem zjistila, že je každá odměrka jiná a skoro všechny jsou nepřesné, tekutiny neodměřuji, ale vážím.)
Postup přípravy
Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké a odložíme si trochu z odvážené mouky na dosypání - těsto je zpočátku velice hutné, mouku dosypáváme při vymíchávání) a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, uděláme kulatý bochník, který smáčkneme dost naplocho a vložíme do vymazané remosky. Necháme vykynout, víko remosky si 5-10 minut na prázdném hrnci předehřejeme a pak chleba upečeme - asi 40-45 minut.
Chlebík popraská, má velice křupavou kůrku, nedrobivou střídu a navinulou chuť. Je výborný i na druhý den.
Tento chleba můžeme samozřejmě péct i v troubě, velice dobře drží tvar.
Zdroj: www.primapekarna.estranky.cz
Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, uděláme kulatý bochník, který smáčkneme dost naplocho a vložíme do vymazané remosky. Necháme vykynout, víko remosky si 5-10 minut na prázdném hrnci předehřejeme a pak chleba upečeme - asi 40-45 minut.
Chlebík popraská, má velice křupavou kůrku, nedrobivou střídu a navinulou chuť. Je výborný i na druhý den.
Tento chleba můžeme samozřejmě péct i v troubě, velice dobře drží tvar.
Zdroj: www.primapekarna.estranky.cz
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

zanetkaR
(upraveno)
27. 3. 2012, 12:21
Vypadá luxusně...a musím říct,kam se hrabe pekárna na remosku..mám obojí a chleba z remosky je mnohem chutnější. Váš recept určitě vyzkouším..

nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
23. 2. 2012, 14:58
Ten může být výborný vyzkouším.Díky za recept

nahlásit