Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 50 návštěvníků)

NÁŠ CHLÉB Z OŠATKY

0.0
NÁŠ CHLÉB Z OŠATKY

Potřebné ingredience

150ML JOGURTU
225ML VLAŽNÉ VODY
1 PL OLEJE
2 ČL CUKRU
2,5 ČL SOLI
2 ČL KMÍNU NEBO 1 KMÍNU + 1 CHLEBOVÉHO KOŘENÍ
300 G POLOHRUBÉ MOUKY
200 G CHLEBOVÉ PŠENIČNÉ HLADKÉ
1 ČL SUŠENÉHO DROŽDÍ

Chlebovou mouku lze nakombinovat s celozrnnou nebo žitnou, ale základ nechávám polohrubou..

Postup přípravy

Dám dělat těsto do pekárny / mám Moulinex malou/, program těsto.Potom těsto zpracuji ještě trošku na vále a dám do hodně pomoučené ošatky na 45minut kynout. Vykynutý bochánek opatrně předělám na plech s pečícím papírem Nesmí se s těstem hrknout jinak by se muselo dát znovu vykynout.
Potřu osolenou vodou a posypu kmínem.
Peču ve vyhřáté elektrické troubě na 190°C asi hodinu.
Tento chléb jsme si oblíbili více jak z pekárny, má kůrčičku a je super.
VYZKOUŠEJTE A NAPIŠTE JAK SE POVEDL!!!! DOBROU CHUŤ !!! Marcela

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KABELKAK (upraveno) 29. 11. 2010, 6:11
(hotdog) Chleba jsem pekla v troubě. Je moc dobrý. Ale mám dotaz. Těsto mi nešlo z pekárny. Bylo lepivé. Vy jste nemusela přisypávat mouku ? Měla jsem strach, kdyby přisypala mouku, abych to nepokazila. (child2)
Marcela+ 4. 2. 2011, 15:19
@KABELKAK Těsto mívám spíš tužší, krásně by mělo jít vydělat z pekárny, takže klidně dosypte :-) :-)
mlsounka 20. 11. 2010, 22:13
(Y) (Y) (Y) vypadá dobře, jen to nesmím ukázat manželovi = pak by každý den pekl chleba ,-) (L)
Ivca235 13. 12. 2008, 23:20
Hurá, teď jsem se tady dočetla, že u Sindibáda... (clamp) Hned v pondělí tam letíííím (radost)
Marcela+ 17. 12. 2008, 13:37
@Ivca235 Ivi, jsem ráda, že Vám chutná, nejlepší je první den (Y) Koření také kupuji u Sindibáda, zdá se mi nejlepší |:o) Dobrou chuť a pěkné Vánoce (banky) (stromecek) (banky)
Ivca235 13. 12. 2008, 23:17
Marcelko, pekla jsem dnes podle vašeho receptu. Chleba jsem sice pekla v pekárně,ale je úžasnej! Jen jsem dala těch 200 g celozrnnou žitnou mouku a nemám chlebové koření - jelikož jsem začátečník, tak ani nevím, že něco takového existuje a kde to koupím. Jsem zvědavá jaký bude zítra... ale teď (L) (Y)
VePul 2. 9. 2008, 12:30
Dobrý den Marcelko, ráda bych vyzkoušela tento Váš chlebík, jen bych potřebovala vědět, zda ČL a PL odpovídasjí odměrce, která je součástí pekárny. Děkuji za odpověď. (hello)
Marcela+ 29. 9. 2008, 22:55
@VePul Já používám jen odměrku k pekárně, takže PL je ta velká část a ČL ta menší ....... (Y)
sharien 24. 4. 2008, 13:27
Tak jsem upekla zde zakladniho receptu a zklamal me :-| Je strasne bily, cerstvy jako bageta a druhy den neco jako veka.. Ale to je otazka me chute, nikoliov chleba, testo super, krasne vykynul, upekl se, vse. My jime hodne tmave a celozrnne, zkusim jeste priste dat celozrnnou zitnou mouku. :-)
Bonča 21. 4. 2008, 19:01
Dobrý večer Marcelo, včera jsem pekla poprvé Váš chlebík a je úplně suprový (clamp). Teď mi pekárna zadělává opět těsto. Vyzkoušela jsem už spoustu receptů, ale tento nemá chybu. Chutná i synovi a to je co říct. Nepeču ho sice v troubě, ale v pekárně a místo 200g chlebové pšeničné mouky, dávám 200g chlebové žitné. Doporučuji vyzkoušet. :-)
sestynka 21. 4. 2008, 17:19
(Y) Právě jsem zadělala podle tebe a jsem mooooc zvědavá, jak to dopadne.
sestynka 22. 4. 2008, 8:31
@sestynka Tak jsem pekla a je to hoooooodně dobrej chlebík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) Je krásně nadýchaný, samá bublinka, kůrka jedna báseň a už je snědený ;-) ;-) ;-) Kdo váhá, tak já radím, hurá na to!!!!! (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (hello) (hello)
Zrušený účet 20. 4. 2008, 16:56
Jůůva, to vypadá dobře :-o S jogurtem jsem chleba nezkoušela, tak to vyzkouším. Akorát mám problém s tím, že když dám nakynutý chleba volně na plech, tak se mi při pečení rozjede. Dávám do oválné varné mísy. Tam to drží tvar. Dík za tip (Y)
Marcela+ 21. 4. 2008, 16:51
@ Vyzkoušejte i v ošatce, vyplatí se to. Když tak trochu mouky přidejte,. Taky se mě dva rozjely. Musí být těsto tak akorát, ani moc volný ani tuhý. To je rada, co???????????? :-)) Marcela
Zrušený účet 21. 4. 2008, 16:59
@Marcela+ ;-)To právě pokaždé zkouším vychytat, aby to bylo tak akorát a zatím výsledek nic moc. Jeden z těch povedenějších mám v rodinných fotkách, ale ten mi praskl zase na boku. No nic, chce to zkoušet a zkoušet ;-)
Michela 18. 4. 2008, 14:01
Právě jsem dopekla a je opravdu vynikající.Pekla jsem ho normálně v pekárně, krásně naběhl a má křupavou kůrku.Potřebovala bych radu,kde koupím chlebové koření.Díky Míša (pl) (flower)
Marcela+ 21. 4. 2008, 16:50
@Michela Dobrý den Míšo, chlebové koření kupuji u Sindibáda, nebo kde mají vážené různé druhy. Zeptejte se, určitě seženete. Kupuji tam i různé směsi na maso, super !!!!!!! Pá Marcela
Kabtova 20. 4. 2008, 16:10
@Michela Dobre chlebove koreni maji v DM drogerii (Anatura) :)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie