Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Podmáslový vločkový chleba z remosky

Podmáslový vločkový chleba z remosky

Potřebné ingredience

170 g vody, 100 g podmáslí, lžička cukru, lžička oleje, 1,5 lžičky soli, lžička drceného kmínu nebo chlebového koření, 50 g ovesných vloček, 100 g žitné chlebové mouky, 100 g pšeničné celozrnné mouky jemné, 170 g hladké mouky, 30 g hrubé mouky, 18 g droždí (Od té doby, co jsem zjistila, že je každá odměrka jiná a skoro všechny jsou nepřesné, tekutiny neodměřuji, ale vážím.)

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké a odložíme si trochu z odvážené mouky na dosypání - těsto je zpočátku velice hutné, mouku dosypáváme při vymíchávání) a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Srdíčka z vajíčka

Srdíčka z vajíčka

Potřebné ingredience

Vejce, kus tvrdého kartónu + stejně veliký kousek pečícího papíru (nebo mikrotenového sáčku), tlustší dřevěnou pletací jehlici (nebo čínské hůlky), 2 gumy

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, ještě horké je oloupeme a vložíme do kartonu, vyloženého pečícím papírem (aby vlhké vejce nechytlo od kartonu barvu).
Zvrchu položíme jehlici a na obou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Štipkavé brynzové tyčky

Štipkavé brynzové tyčky

Potřebné ingredience

100 g vody, špetka cukru, 2 lžíce oleje, 50 g brynzy, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pálivé papriky, 220 g hladké mouky, 15 g droždí

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Protože je těsta málo, zpočátku při jeho zpracování můžeme pomoct stěrkou - shrnujeme ho ze stěn formy…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vánočka z pěti pramenů, s postupem

Vánočka z pěti pramenů, s postupem

Potřebné ingredience

120 ml vody, 75 g cukru, 30 g droždí, 50 g rozpuštěné Hery, 40 g rozinek, 1 vejce, špetka soli, asi 370-380 g hladké mouky. Vejce na potření, plátky mandlí na posyp

Postup přípravy

Vánočku dělám opravdu pouze z vody, ne z mléka....není to nijak poznat na chuti - naopak mi připadá, že je těsto jakoby "lehčí", velice dobře kyne.
V troše teplé vody…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jogurtové věnečky se skořicí

Jogurtové věnečky se skořicí

Potřebné ingredience

150 g bílého jogurtu, 50 ml vody, vanilkový cukr, 30 g cukru krupice, 30 g oleje, špetka soli, 14-15 g droždí, 300 g hladké mouky NÁPLŇ: cukr, může být i vanilkový, mletá skořice, máslo

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (měla jsem jich 5) a z každého uděláme bochánek,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Pavoučci - na jednohubky, chlebíčky nebo chlebové dorty

Pavoučci - na jednohubky, chlebíčky nebo chlebové dorty

Potřebné ingredience

Černé olivy......na jednohubky rohlíky a pomazánku

Postup přípravy

Na jednohubku, potřenou pomazánkou nebo salátem, položíme tělíčko a kolem něj naskládáme 8 nožiček. Opatrně je do podkladu lehce vtiskneme, to je podrží a nožky stojí v přirozeně…

Zobrazit více...

Kategorie