Zámek pro Felixe
Potřebné ingredience
jen pro inspiraci - já jsem čerpala inspiraci u heleny š. (skrobik) ID 150945 - moc děkuji za super podrobný popis
Postup přípravy
pro všechny, které se chystají péct tento dort - práce na něm mi trvala téměř 12 hodin - docela záhul, ale myslím, že stál za to
Patrový narozeninový pro holčičku
Potřebné ingredience
korpus od Evy Awei (oříšková dobrůtka) - pro mě naprosto super recept, krém vanilkový na dorty od Libuše M. galli - taky super recept, marmeláda, broskvový kompot, White Icing - super se s ním pracuje, HODNĚ TRPĚLIVOSTI A ČASU
Postup přípravy
Upéct 2 korpusy, promazat a naplnit krémem a broskvemi. Potáhnout White Icing - super potahovací hmota, výborně se s ním pracuje - pro mě osobně po této první zkušenosti lepší než…
OŘECHOVÝ k 99. narozeninám
Potřebné ingredience
Korpus: 10 vajec, 40 dkg cukr krupice, 20 dkg strouhanky, 20 dkg ořechů (pomletých). Nádivka: vanilková od Libuše M. (galli) ID 23782 Mléčný marcipán: 300 g moučk. cukr, 200 g polotučné sušené mléko, 1 pol. lžíce medu, asi 1,5 pol. lžíce oleje, voda asi 0,5 dcl, aroma mandle hořká asi 2 čaj. lžičky
Postup přípravy
Těsto: šleháme 3 celé vejce a 7 žloutků s cukrem, potom přidáme ořechy, strouhanku a sníh ze 7 bílků.
Jablečný-ořechový s paříží - vlhký a vynikající!!!
Potřebné ingredience
Těsto: 6 žloutků, 30 dkg mletého cukru, 28 dkg strouhaných jablek, 16 dkg ořechů (8dkg nastrouhat najemno, 8 dkg na hrubo), 6 dkg dětské krupice (příp. hrubé mouky), 3 lžíce kakaa (Holandské), sníh ze 6 bílků. Nádivka: 250 ml smetany ke šlehání (minimálně 33%), 250 g čokolády na vaření, 1 máslo. Dále: 1 broskvový kompot, 1 želatina v prášku.
Postup přípravy
Těsto:
Nastrouhané jablka smícháme s dětskou krupicí a necháme trochu nabobtnat. Ušleháme sníh ze 6 bílků. Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáme kakao, ořechy a nabobtnané…
Finley - požární auto pro syna ke 4. narozeninám
Potřebné ingredience
5 celých vajec, 22 dkg cukru krupice, 20 dkg polohr. mouky, 10 dkg mletých ořechů, 2 pol. lžíce holandského kakaa, 1,5 dcl oleje, 1,5 dcl vlažné vody, 1 prášek do pečiva. Krém: 1 vařené salko (2 hodiny), 1,5 másla, rum, marmeláda na protření vrstev, mandarinky. Marcipán: 200 g suš. mléka, 300 g moučk. cukru, mandlové aroma, 1 - 2 pl oleje, 1 pl kukuřičného sirupu, voda dle hustoty (asi 0,5 dcl).
Postup přípravy
Těsto: šleháme vejce, potom přidáme olej a vodu, potom cukr a postupně mouku, kakao, ořechy a prášek do pečiva.
Pekla jsem na plechu - na dno pečící papír, boky NEVYMAZÁVAT!!!…
PIVKO pro taťku k narozenínám
Potřebné ingredience
korpus - aweii - ID 66945 - oříšková dobrůtka, krém: 1 uvařené salko + 2 másla + rum dle chuti, marcipán, marmeláda, rum, pěna: vespod mandarinky, nahoře šlehačka
Motorkářsko-postelový dort - dar pro ženicha a nevěstu
Potřebné ingredience
spodní korpus - ořechový - recept od Evy Š.(aweii - ID 66945 - oříšková dobrůtka) připravený ze 3 vajec, horní korpus - mramorový - recept od Dáša V. (onasi) ID 9782 - připravený ze 3 vajec, nádivka vanilková - recept od Libuše M. (galli) ID 23782 - dávka ze 3 pudinků + nakrájené kompotované broskve (1 plechovka), 1 střední marmeláda + rum do nádivky i na prokápání korpusů. Marcipán: 300 g moučk. cukr, 200 g polotučné sušené mléko, 1 pol. lžíce medu, asi 1,5 pol. lžíce oleje, voda asi 0,5 dcl, aroma mandle hořká asi 2 čaj. lžičky
Postup přípravy
Určitě všechny umíte upéct korpusy i je naplnit krémem, takže s tím nebudu zdržovat.
Co se týče marcipánu - jelikož nemám domácí pekárnu, hňácám si ho sama rukama. Po dlouhém…
SPIDERMAN
Potřebné ingredience
korpus dle Evy Š. (aweii - ID 66945 - oříšková dobrůtka) - výborný korpus - já jsem ho dělal z vlašských ořechů, krém dle Libuše M. (galli - ID 23782 - vanilkový krém) - pudinkový vanilkový krém, marcipán - dle Ariell.
Postup přípravy
Korpus jsem upekla den dopředu, dnes jsem ho rozřezala na 3 části, každou část pokapala rumem, potřela marmeládou, natřela trochu krému, naskládala kompotovaný ananas, zase krém,…
Sváteční řezy pro babi a dědu
Potřebné ingredience
piškot na plech z 5 vajec - viz moje recepty v příloze (okopírovaný od Libuše M. (galli) , krém čokoládový - viz. moje recepty
Postup přípravy
Upeču piškot, překrojím na 4 pásky. Vždy 2 pásky spojím nádivkou, povrch potřu malou vrstvou krému a potáhnu marcipánem.